• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

28.02.2021

17:42

ŽESTOKA BITKA ZA ARKTIK, AMERIKA I KANADA PROTIV RUSIJE I KINE! Vašington i Otava spremili 15 milijardi za mrežu satelita, a ni to nije sve...

Vesti

ŽESTOKA BITKA ZA ARKTIK, AMERIKA I KANADA PROTIV RUSIJE I KINE! Vašington i Otava spremili 15 milijardi za mrežu satelita, a ni to nije sve...

Podeli vest

Amerika i Kanada ce obnoviti mrežu odbrambenih satelita i sistem nadzora u Arktickom regionu kako bi se uspešnije suprotstavile vojnom prisustvu Rusije i Kine, piše americki „Vol strit džornal".

Tokom jednog nedavnog on-lajn sastanka americki predsednik Džozef Bajden zatražio je od kanadskog premijera Džastina Tridoa da poveca troškove Otave na ime modernizacije komande Vazdušno-kosmickih snaga Severne Amerike (NORAD), navodi list pozivajuci se na svoje izvore.

U taj sistem ulaze sateliti, kopnena radarska stanica i vazdušne baze i to uglavnom na Aljasci i kanadskom Arktiku.

Tokom Hladnog rata, podseca „Vol strit džornal" sistem NORAD imao je važnu ulogu u obuzdavanju SSSR, ali je vremenom zastareo.

RUSIJA POSLALA MOĆNU PORUKU SRBIJI U TRENUTKU KADA ZAPAD SPREMA BRUTALAN ATAK NA NAŠU ZEMLJU! Neće moći, ima da se poštuje 1244!

Kako je rekao bivši politicki savetnik pri komandi NORAD iz Kanade Majkl Doson, moderne ruske i kineske rakete mogu da lete brzinom pet puta vecom od brzine zvuka i da prelaze veca rastojanja nego što su to mogli raniji modeli i zbog svega toga arkticki sistem ne može da ih isprati.

Modernizacija bi, prema nekim procenama, mogla da košta oko 15 milijardi dolara, pri čemu bi Kanada morala da plati šest milijardi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija