• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.03.2021

11:19

OBJAVLJEN DOSAD NEVIĐEN SNIMAK IRANSKE ODMAZDE! Zasuli su američku bazu raketama, hangari LETELI U VAZDUH! /VIDEO/

Vesti

OBJAVLJEN DOSAD NEVIĐEN SNIMAK IRANSKE ODMAZDE! Zasuli su američku bazu raketama, hangari LETELI U VAZDUH! /VIDEO/

Podeli vest

Pentagon je deklasifikovao do sada neviđen video snimak na kom se vidi kako je niz iranskih projektila pogodio američku vazduhoplovnu bazu u Iraku prošle godine, kao odgovor na američki napad i ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija

Iako su američki vojni zvaničnici tada pohvalili američke obaveštajne službe kako su ih prethodno upozorile na predstojeći napad i omogućili evakuaciju aviona i druge imovine, tadašnji irački premijer Adel Abdul Mahdi napomenuo je da je sam Iran Bagdadu uputio upozorenje koje je prosleđeno Vašingtonu.

Iransko rukovodstvo takođe tvrdi da su kontranapadi bili demonstracija sile nakon ubistva Sulejmanija, bez namere da izazovu ljudske žrtve.Deklasifikovan snimak objavljen je na Si-bi-esu i prikazuje kako šest projektila padaju na vazdušnu bazu Ajin al-Asad, u kojoj su se nalazile američke trupe na zapadu Iraka.

Kratak snimak prikazuje projektile dok se zabijaju u hangare za održavanje aviona i druge bazne objekte, potom eksplodiraju a gust crn dim nadvija se na bazom.

Snimak je 8. januara 2020. godine načinio američki dron koji je leteo iznad baze, pet dana nakon što je Sulejmani ubijen u američkom vazdušnom napadu u blizini aerodroma u Bagdadu, po nalogu tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa. 

U napadima nije bilo mrtvih, ali je 110 pripadnika američke vojske zadobilo kontuzije mozga jer su se nalazili veoma blizu mestu eksplozija, navodi RT. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija