• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

04.03.2021

07:00

DANAS JE DAN "D"! KAPITOL PRETVOREN U TVRĐAVU, POLICIJA NA "SVAKOM ĆOŠKU", TRAMP SPREMA PREVRAT! Ima li kraja ludilu Bajdenovaca i duboke države!

Vesti

DANAS JE DAN "D"! KAPITOL PRETVOREN U TVRĐAVU, POLICIJA NA "SVAKOM ĆOŠKU", TRAMP SPREMA PREVRAT! Ima li kraja ludilu Bajdenovaca i duboke države!

Podeli vest

Policija američkog Kapitola pojačava obezbeđenje zdanja Kongresa u Vašingtonu zbog obaveštajnih podataka da će se militantne grupe okupiti sutra u Vašingtonu povodom raširenih spekulacija da će Donald Tramp 4. marta, na dan kada su izvorno održavane inauguracije predsednika SAD, pokušati da se vrati na vlast

Policija Kapitola saopštila je da ima obaveštajne podatke kako postoji mogućnost da „identifikovana militantna grupa sprema zaveru za upad u Kapitol 4. marta", preneo je Rojters.

- Shvatili smo te obaveštajne podatke ozbiljno, ali zbog njihove osetljivosti, ne možemo da iznesemo više detalja - saopšteno je iz policije Kapitola. 

Kako se navodi u saopštenju, unapređeno je obezbeđenje Kongresa i fizičkim preprekama i ljudstvom, a policija „sarađuje sa lokalnim, državnim i federalnim partnerima kako bi sprečila bilo kakvu pretnju".

Ranije je Timoti Blodšet, šef obezbeđenja Predstavničkog doma, izdao bezbednosno upozorenje u kom se navodi da, zajedno sa policijom Kapitola, pojačano nadzire mogućnost protesta ili demonstracija u vezi sa onim što pojedini nazivaju „pravim danom inauguracije", objavio je Si-Bi-Es njuz.

- Značaj ovog datuma opao je od nereda koji su se dogodili u Vašingtonu 6. januara. U ovom trenutku, nemamo indikacije da bi grupe mogle da doputuju u Vašington kako bi protestovale ili počinile nasilje - saopštio je Blodšet.

Međutim, kao mera predostrožnosti i kako bi se podigla bezbednost članova Kongresa, biće pojačano prisustvo policije na Kapitolu.

- Svesni smo zabrinjavajućih informacija i obaveštajnih podataka u vezi sa 4. martom i radimo na tome zajedno sa svim bezbednosnim strukturama. Na osnovu obaveštajnih podataka koje imamo, preduzeli smo korake da podignemo bezbednost u toku više dana, među kojima je i 4. mart - saopštio je šef obezbeđenja Predstavničkog doma.

Kako je dodao, Nacionalna garda će takođe ostati na svojim pozicijama u Vašingtonu i na Kapitolu, kako bi pomogla u sprečavanju eventualnih incidenata. 

HRVATI ĆE TEK SAD POLUDETI, SRPSKA I SRBIJA ĆE POMOĆI SNIMANJE ZAFRANOVIĆEVOG I DIKLIĆEVOG FILMA "DECA KOZARE"!

Inače, američki predsednici nekada su inaugurisani 4. marta, a poslednji je tog datuma predsedničku dužnost preuzeo Frenklin Delano Ruzvelt 1933. godine. Kako bi se smanjio razmak između predsedničkih izbora koji se uvek održavaju u novembru i inauguracije, 1933. godine usvojen je 20. amandman na ustav SAD kojim je inauguracija pomerena na 20. januar.

Spekulacije o 4. martu kao „pravom datumu inauguracije" američkog predsednika raširile su se odmah posle inaguaracije Džoa Bajdena za američkog predsednika, piše Ju-Es Tudej.

Foto: Reuters/AP fotomontaža

Kako navodi američki list, pristalice pokreta „Kanon", kada je bilo jasno da se neće dogoditi masovna hapšenja demokrata zbog navodne izborne prevare, kako su prognozirali, počeli su da šire te spekulacije.

Prema navodima pristalica pokreta „Kanon", Donald Tramp će ponovo postati predsednik 4. marta, na dan istorijske inauguracije. Jedna od varijanti te teorije govori i da je poslednji pravi američki predsednik bio Julisiz Grant, koji je na vlast došao 1869. godine, a da su svi ostali bili predsednici „korporacije SAD", koja je proglašena tajnim zakonom iz 1871. godine.

NEMCIMA I EU SU VEZANE RUKE, NE MOGU PROTIV SRBIJE JER ZAVISE OD RUSIJE! To nije pitanje emocija, već ekonomije, a MOSKVA NEĆE NI DA ČUJE ZA LAŽNU DRŽAVU!

Ta varijanta oslanja se na teoriju o „suverenim građanima", koja navodi da je federalna vlada SAD nelegitimna, te da najviši nivo vlasti treba da bude šerif u okrugu, a da građani ne treba da plaćaju federalni porez.

Pristalice „Kanona", prema navodima američkog lista, tvrde da je Tramp izabran za predsednika kao kandidat vojnih generala, da bi se suprotstavio, između ostalog, „satanistima", „dubokoj državi", „pedofilskim krugovima"...

Međutim, kako navodi američki list, spekulacije o 4. martu počele su lagano da blede, i u njih više ne veruju ni sve pristalice pokreta „Kanon", već su podeljene oko njih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija