• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

04.03.2021

17:34

SRBIJO, MISLI I O OVOME! RUSIJA POVUKLA CRVENE LINIJE, AMERI OD VAS ZAVISI ŠTA ĆE BITI! Lavrov jasan, otvoreni smo za dijalog, ali...

Vesti

SRBIJO, MISLI I O OVOME! RUSIJA POVUKLA CRVENE LINIJE, AMERI OD VAS ZAVISI ŠTA ĆE BITI! Lavrov jasan, otvoreni smo za dijalog, ali...

Podeli vest

Rusija ne računa na neke bitne promene u bilateralnim odnosima sa Amerikom posle dolaska na vlast predsednika Džozefa Bajdena i njegove administracije, ali Moskva je i dalje otvorena za dijalog sa Vašingtonom na bazi uzajamnog poštovanja, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

- Perspektive razvoja uzajamne saradnje zavise ne samo od nas, nego i od američke strane. Uvek smo otvoreni za dijalog na bazi uzajamnog poštovanja, na ravnoteži interesa i koji bi bio usmeren na potragu za kompromisima, Na žalost, poslednjih godina SAD idu drugačijim putem bez obzira na političku situaciju u zemlji i to ko sedi u Beloj kući - rekao je Lavrov u intervjuu za "Rusku misao".

On je izrazio nadu da će Sjedinjene Države ipak shvatiti da je najsloženije moderne probleme moguće rešavati samo ako vodeći svetski igrači udruže snage i potencijale.

PUTIN do detalja OTKRIO KOLIKO JE EFIKASNA VAKCINA SPUTNJIK!

- U tom smislu stabilna i predvidiva saradnja Rusije i SAD kao garant međunarodne stabilnosti u skladu je sa obostranim interesima, kao i zahtevima sveta - dodao je Lavrov.

Kada je reč o daljoj saradnji sa Amerikom na planu kontrole naoružanja o detaljima je rano govoriti, rekao je ruski ministar.

PLJUNULI, PA POLIZALI! Nemačka odobrila AstraZeneka vakcinu za starije od 65! Pre samo nedelju dana Merkel je drugačije pričala...

Kako je rekao, ruska strana je predočila Amerikancima svoje viđenje parametara nove "jednačine" u sferi strateške bezbednosti uz ukazivanje da bilo koji pregovori mogu da daju rezultat samo ako SAD budu spremne da zaista uzmu u obzir ruske interese.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija