• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2021

21:34

KINA JE SVESNA NESTABILNE I NEIZVESNE SITUACIJE! Pretnje dolaze sa svih strana, Si Đinping naredio vojsci da BUDU SPREMNI!

Vesti

KINA JE SVESNA NESTABILNE I NEIZVESNE SITUACIJE! Pretnje dolaze sa svih strana, Si Đinping naredio vojsci da BUDU SPREMNI!

Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping je rekao da vojska treba da bude "pripremljena" usred "nestabilne" bezbednosne situacije sa drugim zemljama

- Trenutna bezbednosna situacija naše zemlje je uglavnom nestabilna i neizvesna - rekao je predsednik Si danas na panel diskusiji tokom zakonodavne sednice.

- Celokupna vojska mora da koordinira odnos između izgradnje kapaciteta i borbene gotovosti, da bude spremna da odgovori na razne složene i teške situacije u bilo kom trenutku, odlučno zaštiti nacionalnu suverenost, bezbednost i razvojne interese i pruži snažnu podršku sveobuhvatnoj izgradnji moderne socijalističke države - dodao je Si Đinping.

Tenzije su u porastu između Amerike i Kine zbog Tajvana, Južnokineskog mora i Hongkonga.

Foto: AP/Photo

Si Đinping

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao je da predsednik Bajden treba da preokrene politiku bivšeg predsednika Trampa u vezi sa Tajvanom i da se Sjedinjene Države "igraju vatrom" zbog podrške nezavisne vlade Tajvana.

Kina i Indija takođe su u napetoj situaciji zbog teritorije na granici za koju obe zemlje veruju da bi trebalo da bude njihova.

Kineski ministar odbrane general Vei Fenghe pozvao je na bolju vojnu obuku, jer kaže da je zemlja "ušla u fazu visokog rizika" za nacionalnu bezbednost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija