• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

10.03.2021

20:22

U TOKU JE ŽESTOK AMERIČKO-RUSKI RAT ZA EGIPAT! VOJSKA KAIRA IMA DVA IZBORA - da bude američki vazal, ili da prihvati šta im nudi Moskva!

Vesti

U TOKU JE ŽESTOK AMERIČKO-RUSKI RAT ZA EGIPAT! VOJSKA KAIRA IMA DVA IZBORA - da bude američki vazal, ili da prihvati šta im nudi Moskva!

Podeli vest

Pre otprilike tri godine Rusija i Egipat potpisali su sporazum o isporuci ruskih Su-35 u Kairo. Ruska strana mora da preda 24 lovca i sve bi bilo u redu, ali postoji samo jedno "ali", koje se zove Sjedinjene Američke Države

Amerikanci su odbili su da isporuče F-35 Egipćanima kako bi održali ravnotežu snaga u regionu i ojačali poziciju Izraela. Ali kada je Egipat kupio ruske avione, Bela kuća je odmah na to bila ogorčena.

Nedavno je administracija Bajdena ponovo signalizirala predsedniku Abdel Fatahu al-Sisiju da SAD ne odobravaju dogovor sa Rusijom. To je rečeno u obliku upozorenja. Bajden očigledno manje podržava egipatske vlasti od svog prethodnika.

Stručnjaci aktivno razgovaraju o tome kako će egipatske vlasti postupiti. S jedne strane, oružje je nacionalna bezbednost zemlje. Američki političari povremeno svoje postupke pokrivaju pitanjima nacionalne bezbednosti, čak iako o tome zapravo nema govora. Kada je reč o bezbednosti druge države, SAD odjednom nimalo briga.

Vazdušni saobraćaj između Egipta i Rusije još uvek nije nastavljen, a ovo je ogroman gubitak za bliskoistočnu zemlju. Turizam iz Ruske Federacije doneo je mnogo egipatskom budžetu.

S druge strane, Egipat prima 1,3 milijarde američke vojne pomoći godišnje i američki je saveznik. Sve ovo država može izgubiti zbog dogovora sa Ruskom Federacijom.

RUSI PROVALILI NAJVEĆU TAJNU AMERIKE - U FORT NOKSU NEMA ZLATA... Tamo su beleške banaka sa natpisom: "Dužni smo da vam vratimo zlato"! A, onda banka bankrotira i...

- Pritisak Vašingtona protivi se diplomatskim standardima. Egipat ne namerava da odbije predloge usmerene na razvoj saradnje sa Rusijom u svim oblastima, uključujući i vojsku - rekao je Jahija al-Kidvani, član parlamentarnog odbora za odbranu i nacionalnu bezbednost.

- Egiptu je potreban američki pritisak na Etiopiju za izgradnju renesansne brane, kao i nedostatak kritike u vezi sa ljudskim pravima i pitanjima kontrole", rekao je Mohamad Hamid, direktor Istočnog mediteranskog foruma za političke i strateške studije.

I ŠTA SAD?! MEĐUNARODNA KOMISIJA OD SEDAM EKSPERATA (Amer, Rus, Francuz i Italijan, Austrijanac, Izraelac) SRUŠILA ZAPADNI MITI O SRBIMA I RATOVIMA 90-TIH!

Mnogo godina Sjedinjene Države pokušavaju da zadrže uticaj na Bliskom Istoku, ali svake godine Amerikanci gube. Bliskoistočne države sve manje vole američku taktiku. Ne žele da budu američki vazali.

Šta god egipatske vlasti odlučile, jedno je sigurno - vreme je da se Vašington pomiri sa porazom na Bliskom istoku.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija