• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

16.03.2021

13:44

MILO, NEMA VAKCINE ZA TVOJ SLUČAJ! Ðukanović: Barijera smo da Crna Gora ponovo bude plen velike Srbije!

Vesti

MILO, NEMA VAKCINE ZA TVOJ SLUČAJ! Ðukanović: Barijera smo da Crna Gora ponovo bude plen velike Srbije!

Podeli vest

​Crnogorski predsednik Milo Ðukanović kaže da ga ne iznenađuje retorika političkih protivnika koji, kako tvrdi, u njemu vide poslednju barijeru za ostvarivanje svog nauma - da Crna Gora ponovo bude plen "velike Srbije"

Ðukanović je u inervjuu za Novu BiH tv., nakon poraza njegovog DPS-a u Nikšiću, rekao da to traje već 30 godina.

„Oni 30 godina u meni vide problem za svoje neuspehe i danas vide, u meni i u stranci koju predvodim, poslednju barijeru za ostvarivanje svog nauma - da Crna Gora opet bude plen velike Srbije. Zato oni i ne govore o drugome, nego nekako da vide leđa Milu Ðukanoviću", kaže crnogorski predsednik.

Poručuje da su se prevarili i da su izbori u Nikšiću, kako kaže, to pokazali.

Iako poslednjih meseci mediji pišu da je DPS u rascepu, Ðukanović tvrdi da je ta stranka veoma respektabilna i da upravo, kako kaže, ta snaga onemogućava nacionalizam i šovinizam, koji je digao glavu opet na Zapadnom Balkanu da ostvari svoj naum u Crnoj Gori.

Ipak, misli da je dobra okolnost da je u Crnoj Gori zrelo za promenu platforme za buduće delovanje.

"Do danas smo uglavnom delovali na platformi koja je bila suverenistička, procrnogorska i koja je bila demarkaciona linija u odnosu na drugu platformu koja je bila anticrnogorska. Sada je trenutak da jasnije definišemo proevorpsku plaformu i siguran sam da će se uz DPS naći i neke partije, uključujući i one koje danas čine vladajuću koaliciju, koje bi mogle prihvatiti i koje suštinski prihvataju Crnu Goru kao građansku državu, multietničko društvo i buduću članicu EU“, naveo je Ðukanović.
 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Izbori u Nikšiću

Ðukanović ističe da je u političkom smislu „u punoj snazi da idemo dalje, putem daljeg evropskog razvoja Crne Gore“.

Demokratska partija socijalista je, kako kaže, na izborima u Nikšiću napravila izuzetan rezultat.

„Većina političkih analitičara i u Crnoj Gori i regionu su pretpostavili da će to biti početak kraja DPS-a, sledeći nešto što je iskustvo svih partija, koje dugo i kontinuirano vrše vlast. To se u ovom slučaju nije dogodilo...", rekao je Ðukanović.

Drugo na šta želi da skrene pažnju jeste da je u strukturi podrške koju je dobila državna vladajuća koalicija, došlo do promene.

"Jedan ogoleli, ekstremni nacionalizam je doživeo ozbiljan poraz. Taj nacionalizam, kojeg oličava Demokratski front u Crnoj Gori, na ovim izborima imao je brutalnu podršku državne vlasti Srbije i svih prorežimskih, ili manje više svih, medija iz Beograda, pa uprkos tome izgubio je tačno jednu trećinu podrške u samo ovih šest meseci“, rekao je Ðukanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Beki

pre 3 godine

Sto ne napravis ti veliku crnugoru,kakva bre velika sta je to velika pa na svetskoj mapp Srbija je samo mrvica a crnagora se i ne vidi , sta ovaj prica kad su sve te drzavice bevse Jugoslavije saka jada i niko ih ne uzima zaozbiljno , u Jugoslaviji je zivelo 22 miliona ljudi sad ako ima 15 miliona u svim zajedno tim drzavicama to je premija, za 50 godina ostace samo mafija i politicari.

deda Raša

pre 3 godine

E pa nemože Veliku Crnu Goru, kad se opredelio za Veliku Albaniju. Nemože njemu pomoći ni najsavremenija svetska medicina. Izgubio vlast pa halucunira. Srbiju je izdao, Miloševića je izdao a "pasao" u Srbiji.

Vns

pre 3 godine

Da da da mi Srbi smo poznati da sve mrzimo što nije srBsko... Plašim se da će nam se to vratiti....i to žestoko...

Sumadinac

pre 3 godine

Smuci mi se od ovog coveka kad ga vidim , njegov pogled dovoljno govori ko je on Kriminalac i samo živaca bez kraja.

SOCIOLOG

pre 3 godine

Milo je zaboravio da se pre trideset godina,kada je došao na vlast, busao da je veći srbenda i od srpskog patrijarha.On podmeće da vodi nekakvu borbu protiv Srba-on vodi borbu da sačuva mafiju koja ga je dovela na vlast i u kontinuitetu upravljala Crnom Gorom.

Perica

pre 3 godine

Pa brate mili ovome stvarno nema leka a kamoli da mu vakcina pomogne! Ovo je samo za psihijatriju da se leči od paranoje i šizofrenije!

Mikabg

pre 3 godine

Gospodine Đukanoviću, izađite na prave sledeće izbore bez kupovine glasova, pa ćete onda utvrditi vaš realan rejting!?

Slobodan

pre 3 godine

Daleko vam lepa kuca , kamo srece da nikada niste dolazili u Srbiju, bili bi mnogo spokojniji nebi imali toliko kriminala kao sad, a on prica da neko zeli "nazad crnu goru", samo sto dalje od Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija