• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

23.03.2021

16:04 >> 16:26

NESVAKIDAŠNJE! Na obalama Floride IZRONIO PROJEKTIL, na njemu  je pisao broj telefona koji treba pozvati... /VIDEO/

Vesti

NESVAKIDAŠNJE! Na obalama Floride IZRONIO PROJEKTIL, na njemu je pisao broj telefona koji treba pozvati... /VIDEO/

Podeli vest

Protekle nedelje, stanovnici grada Bojton Biča na jugu Floride bili su pomalo zbunjeni kada su pronašli narandžastu raketu neobičnog izgleda koju je izbacilo more

Kako tvrdi Američko ratno vazduhoplovstvo, reč je o bespilotnoj letelici koja se koristi za vežbe nišanjenja.

Meštane Bojton Biča na Floridi uznemirio je veliki narandžasti objekat, dužine oko šest metara, koji podseća na projektil i ima oznake Američkog ratnog vazduhoplovstva, jer su pomislili da je reč o neeksplodiranom vojnom oružju.

Prema navodima "Palm Bič posta", plaža je zatvorena u petak ujutro nakon što je pronađen "projektil", ali je ponovo otvorena nakon što je ocenjen kao bezbedan.

Prema izveštaju "Er fors tajmsa", uređaj se zove bespilotni sistem za nišanjenje BQM-167A, a gotovo je sigurno da je lansiran iz vazduhoplovne baze Tindal, koja se nalazi na suprotnoj strani. To znači da je ga je uhvalila Golfska struja i plutao je možda dva ili tri meseca.

Bespilotna letelica, koja podseća na raketu sa raketnim motorom pričvršćenim pod čudnim uglom, koristi se za uvežbavanje nišanjenja i aviona i meta na zemlji.

 

 

"Ovo nije prvi put da se to dogodilo. Uspeli smo da pronađemo veliki broj tih letelica, ali kada je vreme promenljivo i struja vetrova ih ponese, oni se kasnije pojave na obali", rekla je portparolka Američkog ratnog vazduhoplovstva Savana Brej.

Na samoj bespilotnoj letelici ispisan je telefonski broj koji treba pozvati u slučaju da ga nađete jer košta 570.000 dolara.

Inače, američka vojska ima dugu istoriju slučajnih gubitaka, ispuštanja i ispaljivanja nekih od svojih najmoćnijih oružja, uključujući četiri nuklearne bombe u padu bombardera u blizini Grenlanda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija