• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.03.2021

17:22

PUTIN OCENIO: DIGITALNO PROSTRANSTVO PREPUNO PRETNJI ZA POJEDINE ZEMLJE! Rusija ima PLAN!

Vesti

PUTIN OCENIO: DIGITALNO PROSTRANSTVO PREPUNO PRETNJI ZA POJEDINE ZEMLJE! Rusija ima PLAN!

Podeli vest

U informacionom prostranstvu postoji puno potencijalnih pretnji po globalnu bezbednost i suverenitet pojedinačnih država, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti Rusije

Na sednici je odobren nacrt dokumenta koji se tiče državne politike u oblasti međunarodne sajber bezbednosti

"Digitalno prostranstvo koriste međunarodni teroristi i organizovani kriminal. Jednom rečju, ima dosta potencijalnih pretnji po globalnu bezbednost, ali i za pojedinačne zemlje, uključujući njihov suverenitet i nacionalne interese", rekao je Putin.


Kako je rekao, Rusija je jedna od prvih zemalja u svetu koja je pozvala svet da ujedini napore i da sarađuje u toj za civilizaciju novoj oblasti.

Ukazao je da nova tehnološka rešenja nose i nove rizike, a globalno prostranstvo postalo je poligon za žestoke sukobe i sajber napade.

"A sve to kvalitativno menja situaciju na međunarodnoj sceni", naveo je šef ruske države.

Pristup Rusije kada je reč o formiranju globalnog režima osiguranja informacione bezbednosti, izradi jasnih i preciznih pravila je otvoren, transparentan i nepromenjen, rekao je Putin.

"Smatramo da je neophodno postići univerzalne međunarodno-pravne dogovore s ciljem sprečavanja sukoba i izgradnje uzajamno korisnog partnerstva u svetskom informacionom prostranstvu, kao i njegove maksimalne primene radi stabilnog razvoja svake države", zaključio je on.

Predsednik Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev rekao je da su u odobrenom dokumentu  aktuelizovane sve globalne pretnje u ovoj oblasti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RUSI PRAVE BELGOROD, TAJNU PODMORNICU, AMERI U PANICI! Otkriveno kako će ova MOĆNA ZVER izgledati! /FOTO/VIDEO/
Planeta

RUSI PRAVE BELGOROD, TAJNU PODMORNICU, AMERI U PANICI! Otkriveno kako će ova MOĆNA ZVER izgledati! /FOTO/VIDEO/

Zagonentni projekat ruskog vojnoindustrijskog kompleksa i dalje privlači pažnju. Radi se o specijalizovanim nuklearnim podmornicama koje će biti u stanju da nose dron-torpeda interkontinentalnog dometa "Posejdon", a koja će po svemu sudeći biti u stanju da nose najrazorniju termonuklearnu bojevu glavu na svetu. Pored vojnih eksperata, u nagađanja oko tajne podmornice uključili su se dizajneri i likovni umetnici koji pokušavaju da predvide izgled ovog plovila

26.03.2021

17:36

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija