• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.03.2021

18:47

SPREMA SE NEŠTO OPASNO! 10.000 RAKETA ĆE POLETETI U SVEMIR!? Milijarder došao na suludu ideju - Hoće da promeni klimu na Marsu!

Vesti

SPREMA SE NEŠTO OPASNO! 10.000 RAKETA ĆE POLETETI U SVEMIR!? Milijarder došao na suludu ideju - Hoće da promeni klimu na Marsu!

Podeli vest

Pozivi na teraformiranje planeta (stvaranje uslova za zemaljski život) samo su pokriće za raspoređivanje nuklearnog oružja u svemiru, saopštio je šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin

 - Onaj ko poziva na 'teraformiranje' Marsa ili drugih planeta dobro zna da je to samo izgovor za raspoređivanje nuklearnog oružja u svemiru koje, ako i bude čemu služilo, onda će to biti samo za 'teraformiranje' naše Zemlje. I to zauvek -  napisao je Rogozin na Telegramu.

U poslednjih nekoliko godina šef kompanije "Spejs iks" Ilon Mask više puta je predlagao teraformiranje Marsa, sprovođenjem velike serije termonuklearnih eksplozija u određenim delovima planete.

Prema Maskovoj ideji, to će dovesti do isparavanja smrznutog ugljen-dioksida od kojeg se sastoje ledene kape Marsovih polova. Ispareni gas učiniće atmosferu planete gušćom i prouzrokovati efekat staklene bašte, što će dovesti do povećanja temperature. 

Mask takođe smatra da je moguće gađati Mars sa 10 hiljada raketa kako bi se promenila klima planete. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

Mask smatra? Da li je ovo normalno? Da li je misljenje dala nauka? Mask smatra???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija