• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2021

11:21

TURSKA PONOVO UVODI OGRANIČENJA! Većina provincija proglašena CRVENOM ZONOM!

Vesti

TURSKA PONOVO UVODI OGRANIČENJA! Većina provincija proglašena CRVENOM ZONOM!

Podeli vest

Turska će obnoviti blokade tokom vikenda u većini svojih provincija i nametnuće ograničenja u vezi sa muslimanskim svetim mesecom Ramazanom, nakon naglog povećanja slučajeva kovida-19

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je u televizijskom obraćanju, nakon sastanka vlade, rekao da je 58 turskih provincija od ukupno 81, uključujući Istanbul i Ankaru, sada označeno kao "crvena" ili "vrlo rizična" područja i da će u njima važiti blokade i subotom i nedeljom, prenosi agencija AP.

"Noćni policijski čas će se nastaviti tokom vikenda širom zemlje", rekao je predsednik Turske.

Samo 17 provincija bilo je u "crvenoj" kategoriji 2. marta, kada su škole delimično nastavile sa radom, kafićima i restoranima je dozvoljeno da rade polovičnim kapacitetom, a u nekoliko gradova je ublažen policijski čas za vikend.

Foto: AP/Pavel Golovkin

Redžep Tajip Erdogan

"Povećanje broja slučajeva i pacijenata, kao i skok broja umrlih, primorava nas da preispitamo postojeće mere", rekao je Erdogan u obraćanju naciji.

"Broj naših provincija koje su u crvenoj kategoriji, koja predstavlja kategoriju vrlo visokog rizika, dostigao je 58, što predstavlja 80 odsto stanovništva. Moraćemo da preduzmemo neke žrtve tokom meseca Ramazana", rekao je predsednik Turske.

Tokom ramazana, širom Turske, restorani, kafići i slični objekti biće otvoreni samo za opciju prodaje za poneti, prenosi turska agencija Anadolija.

Ramazan počinje 13. aprila i traje do 13. maja.

Do danas, u Turskoj je registrovano ukupno 31.230 smrtnih ishoda, dok se skoro tri miliona osoba oporavilo od korona virusa. Zabeleženo je ukupno više od 3,24 miliona slučajeva zaraze korona virusom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija