• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.04.2021

17:32

Moskva poručila Vašingtonu: OBUZDAJTE POLITIKU KIJEVA!

Vesti

Moskva poručila Vašingtonu: OBUZDAJTE POLITIKU KIJEVA!

Podeli vest

Moskva očekuje od Vašingtona da preduzme efikasne korake kako bi obuzdao politiku Kijeva po pitanju rasta tenzija na jugoistoku Ukrajine, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatijie Sergej Rjabkov

Međutim, kako je naglasio, Rusija po pitanju Ukrajine neće razgovarati sa Amerikom ni na nivou Ministarstva spoljnih poslova, ni na nivou Ministarstva odbrane.

U osvrtu na nedavnu izjavu portparolke Bele kuće Džen Psaki da Amerika „sarađuje“ sa Rusijom na raznim nivoima, kao i da je po pitanju Ukrajine nedavno održan sastanak na nivou spoljnopolitičkog i odbrambenog resora, Rjabkov je rekao da to nije istina.

- Ne mogu to da nazovem dezinformacijom, budući da pojedinih kontakata na drugim nivoima možda i jeste bilo, ali svakako da nismo razgovarali ni na nivou Ministarstva inostranih poslova, kao ni na nivou Ministarstva odbrane - kazao je.

- Jedino nam preostaje da pozovemo Vašington da što odgovornije pristupi rešavanju ukrajinskog pitanja kako bi se spustile tenzije - dodao je Rjabkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija