• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2021

19:01

BEČ OSTAJE ZAKLJUČAN! Umesto sledeće nedelje, evo kada će biti okončana ova epidemiološka mera!

Vesti

BEČ OSTAJE ZAKLJUČAN! Umesto sledeće nedelje, evo kada će biti okončana ova epidemiološka mera!

Podeli vest

Vlasti pokrajine i grada Beč odlučile su da epidemiološku meru zaključavanja ne okončaju kako je planirano u nedelje, već da je produže do 2. maja, dok će đaci da se vrate u škole od 26. aprila

Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl odluku je doneo nakon razgovora s pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Peterom Hakerom i zamenikom gradonačelnika Kristofom Viderkerom i lekarima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u bolnicama u Beču, pre svega broj pacijenata na intenzivnoj nezi koji se popeo na rekordan broj od oko 250, a trenutno je 778 kovid pacijenata u bečkim bolnicama.

On je rekao da mutitani virus zadaje problem zdravstvenom sistemu.

- Zbog britanskog soja nalazimo se u potpuno novoj situaciji - objasnio je Ludvig, ukazujući da je sve mlađih pacijenata, da se novi soj brže i agresivnije širi i da svakog može pogoditi.

Ludvig je kazao da je već u konaktu sa saveznim vlastima, ali i kolegama iz Donje Austrije i Burgenlanda, dve istočne pokrajine koje su od 1. aprila zajedno sa Bečom "zaključane", a koje će razmotriti takođe produženje mere zaključavanja.

U kom obliku će se otvoriti trgovina i uslužne delatnosti od maja, kaže, za sada još nije dogovoreno, a nije isključio ni mogućnost da će tada ponovo početi da radi i ugostiteljstvo.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija