• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/NI

14.04.2021

20:42

AMERIČKI GENERAL JASAN, AKO RUSIJA UDARI NA UKRAJINU - NATO ĆE JOJ ODGOVORITI SVOM SILOM! Zastrašujuće, svet nikad bliže katastrofi!

Vesti

AMERIČKI GENERAL JASAN, AKO RUSIJA UDARI NA UKRAJINU - NATO ĆE JOJ ODGOVORITI SVOM SILOM! Zastrašujuće, svet nikad bliže katastrofi!

Podeli vest

Direktna konfrontacija sa Rusijom zbog jugoistoka Ukrajine pretvoriće se u veliki strateški neuspeh Sjedinjenih Država i doneće smrt desetinama miliona Amerikanaca, upozorio je analitičar Greg Louson

Prema ovom američkom ekspertu, čije upozorenje je objavio renomirani The National Interest, slučajna greška u ophođenju sa nuklearnim oružjem - kao i pogrešno tumačenje namera Sjedinjenih Država, odnosno Rusije - „može dovesti do katastrofe".

„Rusija je velika nuklearna sila. Zasad je jedina nuklearna sila koja je sposobna da za kratko vreme pobije desetine miliona Amerikanaca. To se mora shvatiti ... Ovo nije preterivanje", naglasio je Louson.

Naglasio je da Sjedinjene Države mogu ući u otvorenu konfrontaciju sa Rusijom kada je to „vitalno za SAD", ali situacija na jugoistoku Ukrajine „ne ispunjava ovaj preduslov".

Louson u The National Interest ne krije da je uveren da će se započeta igra povodom Ukrajine završiti „grandioznim strateškim neuspehom" Vašingtona.

U nastavku je ukazao da će sukob SAD sa Moskvom učiniti Vašington i njegove saveznike „ranjivim pred Pekingom":

- Ulazeći u sukob sa Rusijom oko Ukrajine, postajemo ranjivi na kinesku agresiju. "Potapanje" u Evropi pružiće Kini izvrsnu priliku koju može da iskoristi za naše podrivanje.

Louson strateškom greškom SAD i Zapada smatra i obećavanje Ukrajini članstva u NATO-u naziva jer je to već izazvalo mnogo problema u odnosima Zapada i Rusije.

(VIDEO) MOSKVA NIKAD BRTUTALNIJA, SAD BI TREBALO DA SE KLONE KRIMA I CRNOG MORA "RADI NJIHOVOG DOBRA"! Hoće li Pentagon poslušati?!

Nezvanično, Sergej Lavrov je u Nju Delhiju Džonu Keriju predočio da Moskva upravo prijem Ukrajine u NATO smatra crvenom linijom koja se ne sme preći.

U svetlu Lousonovih upozorenja, indikativno je da je šef američke Evropske komande - general Tod Volters - u Senatu SAD danas izjavio da je NATO spreman da se „suprotstavi Rusiji u slučaju njene agresije protiv Ukrajine".

Dodatno je naglasio: „NATO je strateški centar privlačenja i temelj obuzdavanja i i sigurnosti u Evropi. Sve što činimo u interesu je mira. Mi, dakle, obuzdavamo, a ako obuzdavanje ne bude dalo željeni efekat - spremni smo da na agresiju (Rusije) odgovorimo svom silom transatlantske alijanse".

SLOBO JE STANIŠIĆU VEROVAO BEZ POGOVORA, A OVAJ JE BIO NA VEZI CIA OD 1991! Haški sud otkrio ulogu šefa DB uratovima 90-tih! I, OPET MU PRETI DOŽIVOTNA!

Pred senatorima je istupio i šef Transportne komande SAD general armije Stiven Lajons.

Obojica su govorila i o velikim NATO-manevrima Defender Europe 2021 sa učešćem preko 30.000 vojnika i oficira na kojima Vašington i Brisel žele da prodemonstriraju sposobnost NATO da u Evropi brzo premešta velike snage na velika rastojanja.

Radi tih manevara su Amerikanci u Evropu već prebacili i 1200 jedinica teške ratne tehnike.

Manevri će kulminaciju imati u maju i odvijaće se na 31 vojnom poligonu u 13 evropskih zemalja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mica Haubica

pre 3 godine

kauboji nemaju nikakve šanse ni protiv S.Koreje, a kamoli protiv Rusije i Kine, gde ovaj živi

Miki

pre 3 godine

Ruske podmornice nisu daleko od americke obale... Potopice odmah 2/3 Amerike

Žigolo

pre 1 godinu

da je NATO spreman da se „suprotstavi Rusiji u slučaju njene agresije protiv Ukrajine" Izjava i komentar pre godinu i nešto dana - zato su Ukrajinci i bilo toliko glupi da poveruju da će se to zaista dogoditi, da će NATO vojnici (pre svega Američki) ginuti u Ukrajini. Danas vidimo da su to bile sve same laži jer nastradala je samo Ukrajina i ginu Ukrajinci a koko se Amerika ponaša i šta radi, čini se da su spremni da ratuju do poslednjeg Ukrajinca. O gluposti i stravičnoj korumpiranosti EU političke elite izlišno je govoriti a cena koju će platiti građanji EU ove zime tek će se videti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija