• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.04.2021

08:48

PUTINOVA "SICILIJANSKA ODBRANA"! Ruski predsednik dokazao da je Moskva spremna na SMICALICE Vašingtona i NATO!

Vesti

PUTINOVA "SICILIJANSKA ODBRANA"! Ruski predsednik dokazao da je Moskva spremna na SMICALICE Vašingtona i NATO!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin dokazao je da je Moskva spremna na smicalice Vašingtona i NATO-a pravilno odigravši takozvanu "sicilijansku odbranu", izjavio je norveški publicista Pol Stejgan

Novinar je prokomentarisao odluku Ukrajine da ne koristi silu prilikom regulisanja situacije u Donbasu, rekavši da je taj signal najverovatnije stigao Kijevu iz Vašingtona.

Stejgan navodi da je Rusija u međuvremenu upozorila Ukrajinu na posledice napada na Donbas, a takođe je lišila Kijev vojnog pristupa Azovskom moru zatvaranjem Kerčkog moreuza.

Moskva je upozorila Vašington da ne pokušava da se približi ruskim vodama i nazvala američke akcije provokacijom, čime je otvoreno  pokazala da se ne šali, naglasio je publicista.
S druge strane, ponašanje američkog predsednika je nelogično, jer je napre nazvao Putina ubicom, a zatim ga pozvao da se uskoro sastanu, naveo je Stejgan.

Kako je pisao list „Komersant“, Džo Bajden je „svojim pozivom Vladimiru Putinu odigrao politički šah tradicionalan za prethodne američke administracije 21. veka, načinivši potez E2—E4“.

Prema rečima Stejgana, ruski lider nije dozvolio svom američkom kolegi da 'ispipa teren' i dokazao je da je Moskva spremna na trikove Vašingtona i Alijanse. Na taj način, Putin je pravilno odigrao takozvanu sicilijansku odbranu koja se često koristi prilikom prelaska sa polja E2 na E4.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ante

pre 3 godine

Auuu... Pješak s E2 na E4... Koji neočekivan i mudar potez... Mi koji volimo šah, smo iznenađeni ovim rijetkim otvaranjem i odbranom, podjednako. Mislim da je partija gotova, prije neg je i počela. Predviđam rezultat.. PAT. Naravno, uz žrtvovanja raznih pijuna, s obje strane.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija