• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.04.2021

09:53

MISLE DA JE MOGUĆE DA SE MI NEČEGA PLAŠIMO! Zapad šalje brodove u Crno more, Rusi računaju na ZDRAV RAZUM!

Vesti

MISLE DA JE MOGUĆE DA SE MI NEČEGA PLAŠIMO! Zapad šalje brodove u Crno more, Rusi računaju na ZDRAV RAZUM!

Podeli vest

Zapad šalje vojne brodove u Crno more u cilju eskalacije napetosti u regionu, saopštio je Sputnjiku izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije, istakavši da je uplovljavanje vojnih brodova Velike Britanije u Crno more kroz Bosfor usmereno na zastrašivanje Rusije

- Sve što se radi u vezi sa uplovljavanjem brodova u Crno more, radi se s jednim ciljem, da se poveća pritisak na našu zemlju kako bismo mi, kako se oni nadaju, nešto 'shvatili' i ponašali se onako kako oni očekuju od nas, kako bismo na neki način pokazali više popustljivosti. Možda misle da je moguće da se mi nečega uplašimo. Sve je usmereno na to - rekao je naš izvor.

On je naglasio da „ruska strana nije brojala, niti je njen zadatak da broji koliko se vojnih brodova tamo nalazi“.

- Ali eskalacija napetosti ne odnosi se samo na Crno more, nego i uopšte na sve naše odnose. Ne možemo to da podržavamo. To nije naša politika, nije naš izbor - rekao je izvor iz MIP-a.

Pritom je podsetio na konvenciju iz Montrea, koja određuje maksimalan broj i težinu brodova necrnomorskih zemalja, njihov deplasman, koji se istovremeno mogu nalaziti u Crnom moru.

- Računamo na zdrav razum onih od kojih zavisi poštovanje konvencije iz Montrea - poručio je izvor iz MIP-a.

"Tajms“ je pisao da će Velika Britanija u maju poslati razarač i protivpodmorničku fregatu u Crno more u znak solidarnosti sa Ukrajinom i saveznicima iz NATO-a u regionu.

Ranije je izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Turske saopštio Sputnjiku da je London poslao Ankari obaveštenje da će njen brod proći kroz Bosfor u Crno more prve sedmice maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija