• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.04.2021

18:50

AUSTRIJA PRELOMILA! Nato dobio odobrenje...sprema se haos pod nazivom "Branilac Evrope 2021"!

Vesti

AUSTRIJA PRELOMILA! Nato dobio odobrenje...sprema se haos pod nazivom "Branilac Evrope 2021"!

Podeli vest

Austrija je odobrila SAD i njenim NATO partnerima vojne transporte preko austrijske teritorije, za potrebe vojne vežbe "Branilac Evrope 2021" (Defender Europe 2021)

SAD će prebaciti svoje ljudstvo i opremu za potrebe vojna vežbe, koja će biti održana od 7.maja do 21.juna, iz Nemačke, preko Austrije, u Mađarsku i Sloveniju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Austrije.

Navodi se da će preko teritorije neutralne Austrije biti prebačeno oko 800 vozila i oko 2.000 vojnika u konvojima, preko dve unapred dogovorene rute.

Vojna vežba "Branilac Evrope 2021" sa više od 28.000 vojnika iz 26 država predstavlja najveću vojnu vežu u Evropi od Drugog svetskog rata.

Vežba se održava i pored epidemioloških mera, u vreme tenzija sa Rusijom zbog raspoređivanja vojnika na granici sa Ukrajinom.

"Branilac Evrope 2021" demonstrira našu sposobnost da delujemo kao strateški bezbednosni partneri na Zapadnom Balkanu i Crnom moru, i ujedno održavanje delotvornosti u severnoj Evropi, na Kavkazu, Ukrajini i Africi, objašnjava se na sajtu američkih snaga u Evropi (USAREUR).

- Zajedno bi bili u mogućnosti da reagujemo na svaku krizu koja bi se pojavila - navodi se u saopštenju američkih snaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 2 godine

samo se bojim da to nije zbog nas odnosno republike srpske.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija