• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.04.2021

09:03

HVALA BOGU DA TO NISMO DOŽIVELI! Ukrajinski general otkrio kako bi izgledao rat protiv Rusije!

Vesti

HVALA BOGU DA TO NISMO DOŽIVELI! Ukrajinski general otkrio kako bi izgledao rat protiv Rusije!

Podeli vest

General-potporučnik ukrajinskih Oružanih snaga Mihail Zabrodski smatra da bi, u slučaju sukoba Rusije i Ukrajine, rat bio vođen na celoj teritoriji Ukrajine

- U raketno-bombaškim udarima, primenom vazdušnih snaga, rat bi imao mnoge zajedničke tačke sa Operacijom objedinjenih snaga Ukrajine u Donbasu, ali on će se voditi na nekoj drugoj teritoriji - naveo je general u emisiji "Petog kanala".

Kako smatra Zabrodski, neće biti jasne linije fronta, cela Ukrajina će učestvovati u ratu.

- Hvala Bogu, okolnosti su se tako razvijale, da to još uvek nismo doživeli - zaključio je general.

Mihail Zabrodski od 2015. godine komanduje Visokomobilnim desantnim vojskama Oružanih snaga Ukrajine. Istražni komitet Rusije je u septembru 2017. godine pokrenuo krivični postupak protiv njega zbog upotrebe zabranjenih sredstava i metoda ratovanja.

Foto: AP PHOTO

Situacija u Donbasu

Sukob u Donbasu traje već sedam godina, u borbama je stradalo više od 13 hiljada ljudi. O rešavanju situacije razgovara se na sastancima kontakt grupe u Minsku. Strane su usvojile nekoliko dokumenata usmerenih na rešavanje sukoba, ali se razmena vatre nastavlja.

Od 27. jula prošle godine na snazi su i dodatne mere za obezbeđivanje primirja. Ove mere podrazumevaju potpunu zabranu pucanja, razmeštanja naoružanja u naseljima i u njihovoj blizini, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih akcija. Osim toga, predviđena je disciplinska odgovornost za kršenje prekida vatre. Naredbe o prekidu vatre koje sadrže mere za njegovo održavanje moraju biti na snazi sve dok se sukob ne reši u potpunosti.

Međutim, od kraja februara u regionu su počele da se povećavaju tenzije: OEBS izveštava o značajnom povećanju broja kršenja prekida vatre, a ustanici navode da Oružane snage Ukrajine u granatiranju koriste artiljeriju. U napadu ukrajinskog drona na selo Aleksandrovsko 3. aprila, poginulo je jedno dete. Samoproglašene republike smatraju da Kijev priprema ofanzivu velikih razmera. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SAMOUBISTVO UKRAJINE! Evo šta čeka Kijev ako krene u RAT!
Planeta

SAMOUBISTVO UKRAJINE! Evo šta čeka Kijev ako krene u RAT!

Zvanični Kijev se sprema za rat. Nakon dugoočekivanog razgovora sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom koji je održan prošle nedelje, predsednik Vladimir Zelenski je dobio hrabrost. Uz to, pre nekoliko dana imao je još jedan ohrabrujući poziv – generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga. Šta čeka Donbas - danas je glavna tema u Evropi

12.04.2021

08:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija