• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.04.2021

18:02

POSLEDICA KONFLIKTA SA RUSIJOM - AMERIČKE DIPLOMATE GUBE POGODNOSTI KOJE SU IMALI! Medvedev: To je dobro za nas ali loše za SAD, sami sebi nanose štetu!

Vesti

POSLEDICA KONFLIKTA SA RUSIJOM - AMERIČKE DIPLOMATE GUBE POGODNOSTI KOJE SU IMALI! Medvedev: To je dobro za nas ali loše za SAD, sami sebi nanose štetu!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države će izgubiti brojne mogućnosti za rad diplomata u Rusiji i za Moskvu je to čak dobro, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev odgovarajući na pitanja korisnika društvene mreže "VKontakte"

- Kao rezultat konflikta, koji su priredili Amerikanci, oni će izgubiti čak i one mogućnosti koje su do sada imali u našoj zemlji. Neće moći ni da putuju bez dozvole, imaće mali broj službenika i njihov rad će biti otežan. Mislim da to nije dobro za američku vladu, a za nas je dobro - konstatovao je Medvedev.


- Oni sami sebi nanose štetu - dodao je Medvedev i primetio da Vašington na to mora da obrati pažnju.

- On je naveo da se ruske diplomate u drugim državama korektno ponašaju i da se ne mešaju u unutrašnje stvari država - ne zamaraju se unutrašnjom politikom, ne pokušavaju da pomažu opoziciji, da im daju novac, putuju po zemlji i prate svakakve političke događaje - Medvedev je kao primer naveo da se ruske diplomate u SAD nisu "istakle" ni u akcijama pokreta za zaštitu prava Afroamerikanaca. Po njegovim rečima, američke diplomate se, naprotiv bave takvim stvarima, često se suprotstavljajući vlastima zemalja u kojoj rade.

Po njegovom mišljenju, Vašington prema Moskvi koristi dvostranu taktiku, istovremeno pokušavajući da je zabije u ugao i razgovara o saradnji.

- Kako se meni čini, naši američki partneri sada koriste dvostranu taktiku i otvoreno govore da će vršiti pritisak na Ruse, da ih sabiju negde u ćošak, kako oni vole da na kaubojskom kažu 'Rusija mora da plati cenu'. Sa druge strane daju signale da su spremni da sarađuju u onim pravcima koji nam odgovaraju - izjavio je Medvedev.


On smatra da će Rusija u ovoj situaciji polaziti od svojih nacionalnih interesa.

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

- Sjedinjene Američke Države nisu ta zemlja koja bi trebalo nekoga da kažnjava, iako naši prijatelji stalno pokušavaju da se mešaju u tuđe poslove, pokušavaju da se bave raznim aktivnostima na teritoriji drugih zemalja - uveren je on.


Odgovarajući na molbu da prokomentariše oštre izjave predsednika SAD Džoa Bajdena na račun predsednika Rusije Vladimira Putina, Medvedev je primetio da - ni u kom slučaju ne treba koristiti neprimerene izraze kako biste ocenili svoje partnere. To je neproduktivno i vodi u ćorsokak - On je primetio da je u svakom slučaju potrebno sačuvati komunikaciju među državama i u tom smislu je, namere lidera dveju zemalja da održe sastanak, nazvao korakom u dobrom smeru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija