• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.04.2021

13:48

ZELENSKI PREDLOŽIO DA SE PUTIN I ON SRETNU - U VATIKANU! Kremlj u čudu, ubrzo je stigao i zvanični odgovor!

Vesti

ZELENSKI PREDLOŽIO DA SE PUTIN I ON SRETNU - U VATIKANU! Kremlj u čudu, ubrzo je stigao i zvanični odgovor!

Podeli vest

Vatikan bi mogao da bude idealno mesto za mirovni dijalog o Donbasu, rekao je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski


"Tako autoritativan posrednik uneo bi poverenje koje je do sada nedostajalo u našim pokušajima da postignemo sporazum", kazao je Zelenski za italijanski list Republika.


On je dodao da će do susreta sigurno doći i da je neophodno zaustaviti rat u Donbasu i postići sporazum o trajnom i pravednom miru.

"Jasno je da već dugo ne postoji prava direktna komunikacija između Ukrajine i Rusije. To sigurno ne doprinosi uzajamnom poverenju. Čini mi se da bi, za početak, susret mogao da se održi na mestu koje personifikuje mir i dijalog", kazao je ukrajinski lider, prenosi agencija Ansa.

"Sveta stolica je moralni autoritet na globalnom nivou koji oduvek na efikasan način igra ulogu posrednika jer je nepristrasna i pouzdana za sve strane u konfliktu", rekao je Zelenski.

Putinov portparol Dmitrij Peskov, vidno izenađen, uzvratio je da o tome, koliko on zna, "ni Vatikan ništa ne zna", a ni Moskva nije dobila nikakav službeni poziv, ni informaciju o tome. Peskov je ponovio bi Putin rado ugostio Zelenskog u Moskvi.

Zelenski je prethonod ponudio susret u Donbasu, što je Putin takođe odbio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 2 godine

Pacovski kanali!!!!!!!! toliko o nepristrasnosti.

jovan

pre 1 godinu

Dva pravoslavna naroda da miri katolicki vrh? Dotle je neprijateljstvo doslo?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija