• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.04.2021

15:38

NATO I ALBANCI DEMONSTRIRAJU SILU PRED SRPSKIM VRATIMA! Hiljade američkih i vojnika Alijanse raspoređuje se od Drača do Valone u vojnim vežbama kakve nisu viđene od Drugog svetskog rata!

Vesti

NATO I ALBANCI DEMONSTRIRAJU SILU PRED SRPSKIM VRATIMA! Hiljade američkih i vojnika Alijanse raspoređuje se od Drača do Valone u vojnim vežbama kakve nisu viđene od Drugog svetskog rata!

Podeli vest

NATO je započeo zajedničke vojne vežbe u Albaniji u kojima učestvuje više hiljada vojnika iz SAD i drugih zemalja u okviru prve vežbe takvog obima na Zapadnom Balkanu nakon Drugog svetskog rata, saopštio je danas američki vojni zvaničnik

Kako je naveo pukovnik Džozef Skroka, "Albanija je vredan bezbednosni partner NATO od 2009. - kako na regionalnom tako i na globalnom planu", preneo je AP.

Operacije zajedničke logistike u okviru vežbe DIFENDER-Evropa 21 biće održane u luci Draču. Od 26. aprila, američke trupe su raspoređene u još pet vojnih baza u Albaniji i ostaće tamo do 10. juna.

"Ova istorijska misija demonstrira našu sposobnost da budemo strateški bezbednosni partner na zapadu Balkana i u regionu Crnog mora", naveo je Skroka.

Vežba DIFENDER-Evropa je godišnja multinacionalna vežba koju predvode SAD, odbrambenog je karaktera i fokusirana na odvraćanje agresije. Oko 28.000 vojnika iz SAD i savezničkih i partnerskih snaga iz 26 zemalja sprovodiće gotovo istovremene operacije u više od deset zemalja, od Baltika i Afrike do regiona Crnog mora i Balkana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
venik

pre 2 godine

samo da ih podsetim na 1999: Budjanovci f117 a bilo ih je jos Tuzlanski aerodrom Aerodrom Rinas 20 maj B2 duh Misurija Spacvanske sume .......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija