• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2021

14:39

ALIJEV JE TVRDIO DA SU NAPADNUTI ISKANDEROM, ISTINA JE MNOGO BOLNIJA! Jermenski pilot ludačkim manevrima u niskom letu zasuo pozicije Azera! /VIDEO/

Vesti

ALIJEV JE TVRDIO DA SU NAPADNUTI ISKANDEROM, ISTINA JE MNOGO BOLNIJA! Jermenski pilot ludačkim manevrima u niskom letu zasuo pozicije Azera! /VIDEO/

Podeli vest

Krvavi sukob između nepriznate Nagorno-Karabaške republike i oružanish snaga Azerbejdžana završeni su 9. novembra 2020. godine potpisivanjem primirja i okončanjem krvavog sukoba posle čega je ova nepriznata republika pod patronatom Jermenije izgubila veliki deo teritorije koji je osvojen 1994. Mnogi detalji sukoba su nepoznanica, a veliku ulogu na obe strane odigrala je propaganda posebno na strani Azerbejdžana kada je prikazano stotine snimaka kako dronovi tope jermensku odbranu. Međutim, sad na svetlo dana isplivavaju i detalji o tome da ni Jermeni nisu sedeli skrštenih ruku

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev tvrdio je da je Jermenija protiv njegove vojske upotrebila taktičku balističku raketu Iskander M protiv snaga u regionu Suši.

Međutim, sad je isplivao i video snimak koji je dokazao da nije u pitanju bio nikakav Iskander, nego jurišnik Suhoj Su-25 nepriznate Nagorno Karabaške Republike koji su zbrisali azerbejdžanske trupe.

Snimak koji je osvanuo na društvenim mrežama prikazuje jermenski Su-25 kako na ekstremno maloj visini nadleće položaj azerbejdžanskih trupa, koje zasipa avio bombama i zatim se uz izbacivanje IC mamaca udaljava dok eksplozije i detonacije na zemlji odjekuju.

Snimak napada je veoma upečatljiv i pokazuje žilavost i koliko je ovaj avion i dalje smrtonosan. 

Informacije koje postoje od ranije govore da je Stepanakert na početku oružanog sukoba sa Azerbejdžanom imao dva do tri operativna jurišnika Su-25. S druge strane azerbejdžanski blogeri tvrde da avion pripada jermenskom vazduhoplovstvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija