• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2021

15:07

AMERIKANCI ILI BRITANCI, NEMA KO DRUGI! Dodik: Ujedinjavanje opozicije u RS i FBiH smislili stranci!

Vesti

AMERIKANCI ILI BRITANCI, NEMA KO DRUGI! Dodik: Ujedinjavanje opozicije u RS i FBiH smislili stranci!

Podeli vest

Najave ujedinjenja opozicionih blokova iz Republike Srpske i Federacije BiH, kako bi se s vlasti smenile Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranka demokratske akcije (SDA) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, ne predstavljaju opozicionu, već "pamet stranaca", izjavio je danas predsednik SNSD Milorad Dodik

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da uvek kada bi se pojavio neki problem izmedu Sarajeva i Banjaluke, opozicija u Srpskoj bila je na strani Sarajeva, prenosi RTRS.

On je dodao da, o naklonosti Sarajevu opozicije u Srpskoj, govori niz egzaktnih primera u poslednjih godinu, dve.

Dodik je rekao da SNSD "nema ništa sa SDA", ali da sa HDZ-om BiH ima partnerske odnose i istakao da se stranka koju vodi nikada nije ujedinila s jednima ili drugima.

- To što opozicija iz Srpske pokušava da napravi sa opozicijom u FBiH već se manifestuje. Dakle, to me uopšte ne iznenađuje i tu treba reći da je to smislio neko od mentora sa strane i stranaca koji su rekli da bi to bilo dobro. Pa, eto neka izvole - rekao je Dodik.

On je ponovio da SNSD nije nikakvu predizbornu i postizbornu koaliciju pravio sa SDA i HDZ.

- Mi smo kao pobednici u Srpskoj uzeli ono što nam pripada u pogledu predstavljanja Srpske i nikada nismo imali istinsku želju, ni nameru da to radimo sa SDA. Oni su naprosto tamo u FBiH pobednici. Mi nismo ti koji će birati između toga ko je tamo bolji ili lošiji. Onaj koga tamo izabere narod biće u strukturama vlasti i to bi trebalo da bude normalno - naveo je Dodik.

On je rekao da su priče o ujedinjavanju opozicija u FBiH i Srpskoj počele još kada je Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke (SDS) držao predavanje na nekom fakultetu u Sarajevu i poručio da mu je, kako tvrdi Dodik, drago što pripada probošnjackoj opoziciji.

- Odatle treba videti korene svega toga, ali to nije njihova opoziciona, već pamet stranaca – američke ili britanske ambasade. Nema ko drugi", zaključio je Dodik.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 2 godine

Kakve politicke veze mogu imati opozicija iz Republike Srpske i BiH, odnonso iz dva politicki medjusobno ne povezana entiteta ? Mile samo ih udri , narocito ako ima 'nasih' u tim opozicionim muckama .

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija