• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.05.2021

21:20

LUKAŠENKOV TESTAMENT! AKO UMREM, ILI ME UBIJU BELORUSIJU OSTAVLJAM...  Istovremeno, u zemlje se odmah uvodi vanredno ili ratno stanje...

Vesti

LUKAŠENKOV TESTAMENT! AKO UMREM, ILI ME UBIJU BELORUSIJU OSTAVLJAM... Istovremeno, u zemlje se odmah uvodi vanredno ili ratno stanje...

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je ukaz o zaštiti suvereniteta i ustavnog poretka, kojim se predviđa prenos predsedničkih ovlašćenja na Savet bezbednosti zemlje u slučaju smrti šefa države, piše agencija BelTA pozivajući se na pres službu predsednika

- Dokument predviđa da u slučaju smrti šefa države u atentatu, izvršenju terorističkog akta, spoljne agresije ili drugih nasilnih radnji, svi državni organi i njihovi zvaničnici postupaju u skladu sa odlukama Saveta bezbednosti, kojim predsedava premijer - ističe se u ukazu.

Istovremeno, na teritoriji zemlje odmah se uvodi vanredno ili ratno stanje, a Savet bezbednosti utvrđuje spisak mera za njihovo obezbeđivanje.  

Takođe se napominje da će „glavno pitanje biti pitanje održavanja izbora".

- Savet bezbednosti uz učešće gubernatora doneće odluku o njihovom održavanju - dodaje se u saopštenju.

Ukaz je usmeren na očuvanje nezavisnosti i suvereniteta zemlje i stupa na snagu od dana njegovog potpisivanja.

Pokušaj atentata na Lukašenka

Predsednik Belorusije Aleksandara Lukašenko saopštio je 17. aprila da su opozicionar Grigorij Kostusev, politikolog Aleksandar Feduta i advokat Jurij Zenkovič planirali atentat na njega i njegove sinove.

U TOKU JE STVARANJE NAJRIGOROZNIJEG DRUŠTVA U ISTORIJI! Drevni Egipat s faraonima i robovima je manje nehuman od novog oligarhijskog kolektivizma!

Za organizaciju pokušaja atentata optužio je američke obaveštajne službe i američko rukovodstvo. Prema rečima direktora KGB Belorusije Ivana Tertela, prevrat je bio planiran za jun ili jul ove godine.  

Kasnije je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) izvestila da su u Rusiji, u zajedničkoj specijalnoj operaciji FSB-a i KGB Belorusije, presečene ilegalne aktivnosti Jurija Zenkoviča, koji ima dvojno američko i belorusko državljanstvo, i državljanina Belorusije Aleksandra Fedute. Prema navodima FSB-a, oni su planirali vojni prevrat u Belorusiji prema razrađenom scenariju obojenih revolucija uz učešće lokalnih i ukrajinskih nacionalista, kao i fizičku eliminaciju beloruskog predsednika.

HISTERIJA NA ZAPADU, DRVLJEM I KAMENJEM NA PUTINA! Mediji iz EU i SAD najstrašnije napali ruskog predsednika, ONO ŠTO SU NAPISALI JE...

S tim u vezi, načelnik istražnog odeljenja KGB-a Belorusije Konstantin Biček saopštio je pre nekoliko dana da je Zenkovič u potpunosti priznao krivicu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija