• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

20.05.2021

11:05

PUTIN I SI ĐINPING SE UDRUŽILI, AMERI ĆE TEK SADA DA POLUDE! Moskva i Peking započeli strateški projekat i celom svetu pokazali koliko mare za pritiske Vašingotna!

Vesti

PUTIN I SI ĐINPING SE UDRUŽILI, AMERI ĆE TEK SADA DA POLUDE! Moskva i Peking započeli strateški projekat i celom svetu pokazali koliko mare za pritiske Vašingotna!

Podeli vest

Predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping dali su komandu preko video-veze da počnu radovi sedmog i osmog reaktora na Tjanvanskoj atomskoj centrali, kao i trećeg i četvrtrog reaktora na atomskoj centrali Sjudapu

Putin i Si ocenjuju da je gradnja atomskih elektrana dokaz odlične saradnje dveju susednih zemalja i da su rusko-kineski odnosi na najvišem nivou do sada. Sve je to posebno važno u trenutnoj situaciji kada američko rukovodstvo pokušava da raznim sankcijama "disciplinuje" Moskvu i Peking i tako zaustavi njihov razvoj.

- Rusko-kineska saradnja je deo strateškog partnerstva koje ima prijateljski i obostrano korisni karakter. Uskoro će Rusija i Kina obeležiti 20 godina Dogovora o dobrosusedskim odnosima, prijateljstvu i saradnji - kazao je ruski lider. - Planira se da ti novi reaktori budu pušteni u rad 2026. i 2028. godine.

Putin je posebno istakao da moćni reaktori odgovaraju svim zahtevima bezbednosti, kao i ekološkim standardima. On je podsetio da je Tjanvanska atomska centrala napravljena u saradnji sa Rusijom i njeni reaktori koje je napravio "Rosatom" su u eksploataciji od 2007. godine. Osim na gradnji elektrana zajednički se pravi i eksperimentalni reaktor sa brzim neutronima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) ODBROJAVANJE DO VELIKOG OBRAČUNA UVELIKO TRAJE! RUSIJA I KINA ODLUČILE DA UZVRATE ZAPADU?! Srbija u ovom ratu ne može ostati neokrnjena!
Planeta

(VIDEO) ODBROJAVANJE DO VELIKOG OBRAČUNA UVELIKO TRAJE! RUSIJA I KINA ODLUČILE DA UZVRATE ZAPADU?! Srbija u ovom ratu ne može ostati neokrnjena!

Hajko Mas, nemački šef diplomatije, uputio je neočekivano upozorenje poslanicima Bundestaga koji traže oštru akciju protiv Rusije i Kine. „Treba da budete potpuno svesni kuda to vodi u geostrateškom smislu", ukazao je i Bundestagu i čitavom Zapadu. „Rusiju i Kinu gurate u zagrljaj, i time stvarate najveći ekonomski i vojni savez na svetu"

19.02.2021

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija