• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

24.05.2021

09:01

LUKAŠENKO META NOVOG NAPADA AMERIKE I EVROPE! Zahtevaju da se zabrane letovi iznad Belorusije i uvedu SANKCIJE Minsku!

Vesti

LUKAŠENKO META NOVOG NAPADA AMERIKE I EVROPE! Zahtevaju da se zabrane letovi iznad Belorusije i uvedu SANKCIJE Minsku!

Podeli vest

Šef komiteta za međunarodne poslove američkog Senata Bob Menendez, zajedno sa kolegama iz Češke, Letonije, Nemačke, Litvanije, Irske, Poljske i Velike Britanije, pozvao je da se zabrane svi letovi iznad Belorusije i uvedu sankcije Minsku u svetlu incidenta sa prinudnim sletanjem aviona „Rajan er“ u beloruskoj prestonici

- Pozivamo Međunarodnu organizaciju civilnog vazduhoplovstva (IKAO) da odmah sprovede istragu tog javnog kršenja slobodnog tranzita između država i pretnji po avijaciju - navedeno je u izjavi.

Istovremeno, zakonodavci su apelovali na suspenziju članstva Belorusiji u toj organizaciji i na "zabranu svih letova iznad Belorusije, uključujući letove do zemlje i iz nje" dok se ne obavi istraga.

Pored toga, saopštenje sadrži i preporuku zemljama NATO-a i Evropske unije da uvedu sankcije Minsku i onemoguće beloruske vlasti da „koriste Interpol i druge međunarodne organizacija za dalje napade na demokratiju u Evropi“.

- Pozivamo na momentalno i bezuslovno oslobađanje opozicionara Romana Protaseviča i svih drugih političkih zatvorenika - navedeno je u dokumentu.

Ranije je saopšteno da je avion „Rajan era“, koji je leteo iz Atine u Viljnus, prinudno sleteo u Minsk nakon saopštenja da se u njemu mogla nalaziti bomba. Među putnicima je bio i osnivač opozicionog Telegram kanala „Neksta“, Roman Protasevič, koji je odmah uhapšen na aerodromu. On je optužen, između ostalog, za „organizaciju masovnih nemira“ u Belorusiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Belorusije, za pratnju putničkog aviona bio je podignut MiG-29.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 2 godine

Bravo za Lukasenka i Belorusiju.!! Licemerni zapad.A kada oni otimaju Tankere drugih drzava,kradu tudju naftu.Nelegalno salju svoje vojske na tudje teritorije.Bombarduju protiv zakona druge drzave.Uvode nepravedne sankcije.!! Onda je to demokratija. A kada Belorusija uhapsi svoga gradjanina koji radi za interese drugih drzava,onda je to zabranjeno. Normalno da se amerima i EU nesvidja .Jer su ostali bez sluge.

Milan63

pre 2 godine

Lukašenko, naš prijatelj, pokazao je kako se brani suverenitet zemlje. Licemerni krstaši koji su opustošili mnoge zemlje sada besne i traže osvetu zbog svog štićenika. A sve u ime nekakve demokratije. Naravno, uperene protiv drugih zemalja i njihovih lidera. Nagledali smo se toga kako su ih ubijali gde god su stigli. I zato, po meni, Lukašenku mogu samo da, što se kaže, pljunu pod prozor. On ima "cojones".

milankukic

pre 2 godine

amerika i evropa zavode i ubecuju klipove u narode koji drže do sebe pa kad ih otkriju oni ih nazivaju opozconarima i borcima za slobodu a oni ih uće kako da unište samostalnos tih država zapad je bruka za čovečanstvo sa svojim radom

(VIDEO) RUSI JASNI, TO JE BILA BRILJANTNA OPERACIJA SPECIJALNIH SLUŽBI BELORUSIJE! EU i NATO prete Lukašenku zbog "otmice" aviona i hapšenja opozicionara! OVO NEĆE PROĆI BEZ...
Planeta

(VIDEO) RUSI JASNI, TO JE BILA BRILJANTNA OPERACIJA SPECIJALNIH SLUŽBI BELORUSIJE! EU i NATO prete Lukašenku zbog "otmice" aviona i hapšenja opozicionara! OVO NEĆE PROĆI BEZ...

Prinudno sletanje" aviona "Rajan era" u Minsku i hapšenje opozicionog aktiviste Romana Protaseviča diglo je na nige Evropu i svet, Rusija ističe da je reč o briljantnoj operaciji specijalnih službi Belorusije, a NATO o zapad da je reč o klasičnoj otmici. To je, navode iz Alijanse, ozbiljan i opasan incident koji zahteva međunarodnu istragu

23.05.2021

22:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija