• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.05.2021

10:54

O OVOM INCIDENTU SE DUGO ĆUTALO! Britanski razarač odbio da napusti ruske vode, a onda je usledila velika akcija VAZDUŠNO-KOSMIČKIH SNAGA!

Vesti

O OVOM INCIDENTU SE DUGO ĆUTALO! Britanski razarač odbio da napusti ruske vode, a onda je usledila velika akcija VAZDUŠNO-KOSMIČKIH SNAGA!

Podeli vest

Zamenik direktora Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije i rukovodilac pogranične službe FSB Vladimir Kulišov izjavio je da je prošle godine došlo do incidenta sa britanskim razaračem na Crnom moru za koji se ranije nije znalo

U decembru prošle godine, zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin samo je saopštio da je britanski brod prolazio kroz teritorijalne vode Rusije u području rta Hersones.

O kakvom incidentu je reč?

Prema rečima Kulišova, pogranična služba FSB, mornarica i vazdušno-kosmičke snage zajedno su proterali britanski razarač D35 Dregon iz teritorijalnih voda Rusije u rejonu Krima u oktobru 2020. godine.

- Uprkos upozorenju o nedopustivosti ulaska u teritorijalne vode Rusije, razarač URO D35 'Dregon' britanske mornarice 13. oktobra 2020. godine prešao je državnu granicu Ruske Federacije u području rta Hersones u akvatoriji Crnog mora, koristeći pravo mirnog prolaska - objasnio je on.

Na zahtev da odmah napusti teritorijalne vode Rusije, kapetan razarača odgovorio je da je signal loš, rekao je Kulišov.

Foto: Printskrin Yootube

- Zahvaljujući zajedničkoj akciji ruske ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga, britanski razarač je proteran u neutralne vode - istakao je šef pogranične službe FSB.

Takođe je kazao da ruski graničari pomno prate „neprijateljske“ akcije zapadnih partnera u blizini ruskih granica, koje su usmerene pre svega na demonstraciju vojne sile u cilju obuzdavanja navodne „agresivne politike Rusije u regionu“.  

Kako je rekao, spremni su na različite scenarije razvoja situacije, uključujući da upozore i spreče provokacije na moru.

Rusija može brzo da poveća broj brodova ako zatreba

Istovremeno, Kulišov je izjavio da pogranična služba FSB ima dovoljno brodova u Crnom i Azovskom moru, kao i da će se, u slučaju novih pretnji, njihov broj brzo povećati.

Prema njegovim rečima, Ukrajina koristi aktivne antiruske akcije i eskalaciju napetosti u regionu kao izgovor za dobijanje finansijske i vojne pomoći SAD i EU za reformu pomorske vojne i pogranične infrastrukture.

Skrenuo je pažnju na to da je Rusija upoznata sa isporukama manjih brodova iz Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajinu, kao i sa ugovorima koji predviđaju da Francuska, Velika Britanija i druge zemlje NATO-a grade nove brodove za ukrajinsku stranu.

On je dodao da Rusija jača kopnenu granicu sa Ukrajinom kao odgovor na neprijateljske akcije Kijeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CG

pre 2 godine

Britanski razarač je plovio ukrajinskim a ne ruskim teritorijalnim vodama. A intervenisale su ruske intergalaktičke snage. Kakvi ste vi šutani, hvala ti majko što nijesam srbin.

Mapko

pre 2 godine

CG, no ti si dukljanski usrasa. I koje veze ima to sto nisi Srbin sa ovim vestima ? Vama naci-dukljanima izgleda fali mozak, IQ vam je slana tacka izgleda, a mozes ti da umisljas i da sanjas i mastas, Britanci su podvili rep i bezali, pa ne vidim da su probali da uvere Ruse da se radi o ukrajinske teritorijalne vode. Vi naslednici "drljevica" zivite u cudan paralelan svet gde verujete u sopstvenu laz. Mozda nisi Srbin, ali preko 70% Crnogoraca su Srbi, to sto ti pripadas onoj ustaskoj manjini ispod 10%, skroz je nebitno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija