• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.05.2021

12:01

NE BI PROŠLO BEZ ODMAZDE! Američki "mini-šatl" može postati NUKLEARNO ORUŽJE protiv Rusije!

Vesti

NE BI PROŠLO BEZ ODMAZDE! Američki "mini-šatl" može postati NUKLEARNO ORUŽJE protiv Rusije!

Podeli vest

Američki svemirski mini-šatl Iks-37B može da izvede nuklearni napad na Rusiju samo pri jednom "neverovatnom“ scenariju, piše autor Kajl Mizokami u članku za časopis "Popular Mehaniks“

Prema njegovim rečima, orbitalni avion Iks-37B trenutno nije namenjen za transport nuklearnog oružja. Međutim, autor piše da je to moguće ukoliko se na njega ugradi termonuklearna bojeva glava V80. Pretpostavka Mizokamija je da jedna svemirska letelica može da primi najviše tri punjenja.

- Jedini način na koji bi korišćenje Iks-37B moglo da ima ikakvog smisla je ako bombarder odabere orbitalnu rutu koja će mu omogućiti da se približi Rusiji iz pravca u kojem sistemi za rano upozorenje ne mogu da ga otkriju - objasnio je autor članka.

Prema navodima „Popular mehaniksa“, američki mini-šatl mogao bi da se približi Rusiji sa južne hemisfere, onesposobi radare za rano upozorenje usmerene na sever i omogući bombarderima, podmornicama i raketama baziranim na zemlji da izvedu veći nuklearni napad.

Ipak, autor upozorava da mini-šatl neće ostati neprimećen.

- Rusi će videti da se svemirska letelica približava - smatra autor i dodaje da ne postoji stvarni način na koji bi SAD mogle da izvedu iznenadni nuklearni napad na Rusiju i da izbegnu odmazdu.

- Nijedna hipotetička svemirska letelica sa nuklearnim oružjem neće to učiniti verovatnijim - istakao je Mizokami i zaključio da mini-šatl nema stvarnu stratešku vrednost.

Ranije je generalni direktor ruskog koncerna „Almaz-Antej“ Jan Novikov izjavio da američki Iks-37 može da nosi do šest nuklearnih bojevih glava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija