• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

02.06.2021

22:41

KINA BRUTALNO PONZILA AMERE! NAPRAVIĆE SUPER PRUGU OD PEKINGA DO VAŠINGTONA! Koštaće  200 milijardi, SAD ne treba da daju ni cent...

Vesti

KINA BRUTALNO PONZILA AMERE! NAPRAVIĆE SUPER PRUGU OD PEKINGA DO VAŠINGTONA! Koštaće 200 milijardi, SAD ne treba da daju ni cent...

Podeli vest

Kina planira da izgradi veoma brzu železničku prugu dugu 13.000 kilometara koja bi povezivala tu dalekoistočnu zemlju sa SAD, a cena projekta je oko 200 milijardi dolara

Ta železnička mreža prolazila bi preko Sibira, zatim ispod mora kroz Beringov moreuz, pa preko Aljaske, kanadskih teritorija Jukon i Britanska Kolumbija, sve do glavnog kopnenog dela SAD.

Kada bi se ta veza uspostavila, Kina bi mogla da nastavi sa izgradnjom superbrze železnice do svakog kutka Amerike. Prema nekim procenama, takav projekat koštao bi 200 milijardi dolara.

Planovi za takvu povezanost sa SAD pojavili su se još 2014. godine, kada su lokalni mediji izveštavali kako Kina planira da izgradi superželeznicu od 13.000 kilometara. U to vreme kineski inženjeri tvrdili su da već pregovaraju sa ruskim kolegama o početku izgradnje te železničke megalinije uvereni da je njena izgradnja moguća uz postojeću tehnologiju.

KO ĆE UZETI SRBIJU, PUTIN I BAJDEN DELE SVET! Posle ovog dogovora ništa više neće biti isto, PROCURELI DETALJI PATKA RUSIJA- SAD!

Kina je već napravila prve korake koji pokazuju da njihov plan i nije toliko nezamisliv, navodi portal "IFL sajens".

Još 2018. godine Kina je odobrila izgradnju prve svetske superbrze železnice koja će povezivati Šangaj sa arhipelagom koji se nalazi na 77 kilometara od obale kopnene Kine.

Ta nova ruta imaće i podvodni deo od 16,2 kilometra, a na trasi će saobraćati voz koji se kreće iznad pruge levitirajući pomoću magneta, a koji ujedno i guraju kompoziciju napred velikim brzinama (maglev voz).

I ŠTA SADA?! HOĆETE LI HAPSITI MONSTRUME ILI... KURTIJEVA MINISTARKA PRIZNAJE DA JE OVK UBIJALA SRBE... Donika Gervala digla na noge lažnu državu!

Izgradnja tog projekta već je u odmakloj fazi.

Međutim, neki kritičari su projekat duge i brze pruge otpisali kao ekonomski zastareo, navodeći teretne brodove i vazdušni transport kao jeftinije opcije, a uz to smatraju da je projekat železnica prema SAD previše komplikovan, prenele su Nezavisne novine pisanje Srne.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija