• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

02.07.2021

15:19

ZAHAROVA KULTURNO SPUSTILA ENGLEZE! Pozvala britansku ambasadorku na Krim, ali uz - jedan uslov!

Reuters

Vesti

ZAHAROVA KULTURNO SPUSTILA ENGLEZE! Pozvala britansku ambasadorku na Krim, ali uz - jedan uslov!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova predložila je ambasadorki Velike Britanije u Kijevu Melindi Simons da poseti Krim bilo kojim prevoznim sredstvom, „izuzev razarača“

Povod za komentar bilo je saopštenje britanske ambasade u Kijevu koja je uoči utakmice Ukrajina-Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu izrazila nadu da će ukrajinska reprezentacija uskoro moći da igra utakmicu „u Donjecku koji je pod kontrolom Ukrajine“, nakon čega će ići na odmor na Krim.

​„Zahvaljujemo britanskoj ambasadi na reklamiranju Krima kao odmarališta. Sa svoje strane pozivamo englesku ambasadorku na Krim. Tamo možete stići avionom preko novog aerodroma u Simferopolju, vozom ili automobilom preko Krimskog mosta. Možete koristiti i vodeni saobraćaj, izuzev razarača“, poručila je portparolka.

Što se tiče Donjecka, kako je istakla, „oni će i sami odgovoriti“.

„U Donbas nikad nisam sumnjala“, poručila je Zaharova.

Podsetimo, britanski razarač „Defender“ je 23. juna, krećući se severozapadnim delom Crnog mora, prešao državnu granicu Ruske Federacije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent. Razarač je dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

Nakon toga je Crnomorska flota Rusije, zajedno sa Pograničnom službom FSB, ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Avion Su-24M izveo je upozoravajuće bombardovanje u pravu kretanja britanskog razarača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija