• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.07.2021

09:37

SRBI I HRVATI U NOVOM "RATU" ZBOG POZNATOG MILIJARDERA! Sve je počelo kada je pomenuo Teslu...

Vesti

SRBI I HRVATI U NOVOM "RATU" ZBOG POZNATOG MILIJARDERA! Sve je počelo kada je pomenuo Teslu...

Podeli vest

Nikola Tesla se rodio u Hrvatskoj (od roditelja Srba), objavio je milijarder Ilon Mask na svom nalogu na Tviteru, a onda su usledili komentari iz Srbije i Hrvatske

Južnoafrički investitor, inženjer i pronalazač Ilon Mask je na Tviteru podelio članak o uspešnoj prodaji "Teslinog" modela 3 u Hrvatskoj, ali umesto o pomenutom električnom automobilu, na društvenim mrežama se opet više raspravljalo o Nikoli Tesli i njegovu poreklu. Opet su se prepirali Srbi i Hrvati, preneo je Jutarnji list.

- Nikola Tesla se rodio u Hrvatskoj (od roditelja Srba) - objavio je Mask, što je bilo dovoljno za lavinu komentara.

 

 

​- I kravata je hrvatski pronalazak! I fabrika Mate Rimca takođe je iz Hrvatske! Moji ljudi, Hrvatska! - hvalili su se korisnici iz Hrvatske.

- On (Tesla) je Srbin", odgovorila je druga korisnica, očigledno iz Srbije, a treći je dodao kako su mu "roditelji bili 100 odsto Srbi".

"Još uvek se svađamo oko toga koje je on nacionalnosti. Ali istovremeno smo svi tako ponosni... Nauka nas povezuje", zaključila je jedna tviterašica.

- Doseljeničko čudo! - zaključio je drugi korisnik, s njim se većina verovatno ipak slaže...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smiljan

pre 2 godine

Toliko se Mask uplašio novog hrvatskog Tesle Mate Rimca, koji isto nije na ić, da lupa srpsku propagandu? Ako je Tesla po nacionalnosti Srbin, zašto se već preko 100g ne sme pokazati njegov neki lični dokumenat gde to piše, rodna ili krsna lista, lična karta, pasoš....sve to uzeli Srbi iz hotelske sobe u Njujorku?

Amer

pre 2 godine

Barak Obama je od roditelja Kenijaca, a čak je bio u Keniji, dok sa druge strane Tesla nikada nije video Srbiju u svom životu, koliki je Srbin bio?

Vera

pre 2 godine

Šta imamo mi da ratujemo pored Memorijalnog centra N.T. u Smiljanu koji je tako blizu mora i miliona turista iz celoga sveta.

Spasko

pre 2 godine

kurvatska hrvatska nije ni postojala tada , plus to je bio region gde zivi vecinsko srpsko pravoslavno stanovnistvo koje se od davnina do danas i sutra borilo za svoju autonomiju , nezavisnost i odbranu od imperijalne agresije i klasno diskriminativne diktature rimskosolomonske katolicke rasisticke nacisticke venecijansko oligarhijske crkve .

Teslić

pre 2 godine

Mate Rimac, novi hrvatski Tesla, još malo će ga uništit...

zoran

pre 2 godine

Tesla je bio u Srbiji ukupno 1 sat ... uglavnom, svi se kite tuđim perjem. Tesla je nastao u Americi ... svi drugi su slučajni.

Nevera

pre 2 godine

Njega očito muči ovaj novi hrvatski Tesla....

NEKO IZ MASE

pre 2 godine

Значи да је Колумбо Шпанац? У којој хрватској је рођен Тесла када она тада није ни постојала! Тесла је рођен у Угарској, која је чинила другу половину Аустро-Угарског Царства! Што нико не каже да је тада постојала Словенија? Није интересантно?

Radovan

pre 2 godine

Nikola Tesla je bio srbin, to je nedvosmisleno i sam tvrdio, sahranjen je uz zvuke pesme Tamo daleko po sopstvenoj želji, rođen je u srpskom ličkom selu Smiljan u tadašnjoj Austrougarskoj.nikakve veze on sa hrvatskom nije imao

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija