• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

08.07.2021

12:03

NA HAITIJU VELIKA AKCIJA POLICIJE POSLE UBISTVA PREDSEDNIKA! Četvorica ubijena, dvojica privedena, u Port-o-Prensu traju borbe sa preostalim osumnjičenima!

Tanjug/AP Photo

Vesti

NA HAITIJU VELIKA AKCIJA POLICIJE POSLE UBISTVA PREDSEDNIKA! Četvorica ubijena, dvojica privedena, u Port-o-Prensu traju borbe sa preostalim osumnjičenima!

Podeli vest

Četvorica muškaraca osumnjičenih za atentat na predsednika Haitija Žovenela Moiza ubijena su u pucnjavi sa snagama bezbednosti, saopštila je policija. Dvojica drugih osumnjičenih su privedena, dok se policajci još bore sa nekim preostalim osumnjičenim u glavnom gradu države Port-o-Prensu

- Biće ubijeni ili uhapšeni - rekao je šef policije Leon Čarls. Žovenel Moiz, 53-godišnji predsednik Haitija, ubijen je u sredu u napadu na njegovu privatnu rezidenciju, a njegova supruga ranjena i prebačena je u bolnicu na Floridi. Ona je u kritičnom stanju, izvestili su lokalni mediji.

- Četiri plaćenika su ubijena, a dvojica su presretnuta i sada su u našim rukama - rekao je Čarls, preneli su lokalni mediji.

Dodao je da su oslobođena trojica policajaca koje su napadači prethodno uzeli za taoce.

- Blokirali smo [osumnjičene] na putu kada su otišli sa mesta zločina. Od tada se borimo sa njima - dodao je šef policije.

Foto: Tanjug/AP Photo

Vršilac dužnosti premijera Klod Žozef, koji je posle ubistva predsednika preuzeo kontrolu nad karipskom državom, pozvao je ljude da ostanu mirni i proglasio vanredno u celoj zemlji. Obraćajući se naciji, Žozef je obećao da će ubice biti izvedene pred lice pravde i dodao da je bezbednosna situacija "pod kontrolom". Vanredno ili opsadno stanje omogućava zabranu okupljanja i upotrebu vojske za zadatke koje inače obavlja policija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija