• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2021

18:52

AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE NA NOGAMA! Istražuju umešanost svojih građana u ubistvo Moiza!

Vesti

AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE NA NOGAMA! Istražuju umešanost svojih građana u ubistvo Moiza!

Podeli vest

Američke policijske i obaveštajne agencije istraživale su danas povezanost Amerikanaca sa ubistvom predsednika Haitija Žovenela Moiza, saopštila su tri neimenovana izvora

Jedinicu komandosa, koja je ove nedelje ubila Moiza i teško ranila njegovu suprugu, činilo je 26 Kolumbijaca i dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija, navele su ranije danas vlasti Haitija.

Policija Haitija identifikovala je dvojicu osumnjičenih Amerikanaca kao Džejmsa Soledžesa (35) i Vinsenta Džozefa (55), prenosi Rojters.

Dva izvora iz američke policije, koja su tražila da ostanu anonimna jer je istraga i dalje u toku, rekla su da američke agencije ispituju povezanost SAD sa atentatom, ali su odbila da posebno komentarišu dvojicu osumnjičenih.

Prema navodima izvora, američke agencije ne učestvuju u istrazi na Haitiju jer zvaničnici te zemlje nisu tražili njihovu pomoć.

Treći izvor potvrdio je da američke agencije ispituju ubistvo.

Foto: Tanjug/AP

Soladžes je sebe na internetu opisao kao "sertifikovanog diplomatskog agenta" i bivšeg šefa telohranitelja u ambasadi Kanade na Haitiju.

U podacima dostupnim javnosti navodi se da je Soladžes živeo u Tamaraku na Floridi i da nema kriminalni dosije.

Do danas o Vinsentu Džozefu nije bilo dostupno mnogo podataka.

Foto: AP/Tanjug

Zvaničnici Haitija još nisu saopštili šta su motivi ubistva predsednika, a od stupanja na dužnost 2017. godine, on se suočavao s masovnim protestima, prvo zbog navoda o korupciji i načina kako je upravljao ekonomijom.

Moiz (53) je ubijen u noći između 6. i 7. jula u njegovoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga Martin Mari Etijen Džozef, koja je, takođe, ranjena u ovom napadu, u kritičnom je stanju i prebačena je u bolnicu u Majamiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 2 godine

Ameri istrazuju atentat............pa oni su to sve organizovali zar misle da je ceo svet blesav da to proguta Da nije tuzno bilo bi smesno ili obrnuto

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija