• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.07.2021

12:01

Ukrajina izvela napad na naselje Golmovski! Oružane snage Donjecka reagovale odmah i OBORILE DRON!

Vesti

Ukrajina izvela napad na naselje Golmovski! Oružane snage Donjecka reagovale odmah i OBORILE DRON!

Podeli vest

Pripadnici oružanih snaga Donjecke Narodne Republike (DNR) oborili su ukrajinski dron koji je korišćen za napad u naselju Golmovski u severnoj Gorlovki, saopštio je danas direktorat policije DNR-a

- Kršeći prvu odredbu novih mera, protivnik je pokušao da koristi bespilotnu letelicu tipa "fantom-4" kako bi izveo napad. Zahvaljujući koordinisanim akcijama protivvazdušne odbrane odreda narodne policije DNR-a, protivnička bespilotna letelica je oborena tokom pokušaja prelaska linije borbenog kontakta - prenela je donjecka novinska agencija saopštenje DNR-a.

Ukrajinske snage su jutros izvele napad na naselje Golmovski, što je rezultiralo nestankom struje, štetom na školi, stambenim zgradama, vozilima i gasovodu, javlja ruska agencija TAS S.

U nastojanju da zaštiti civile, policija DNR-a je, kako je saopšteno, bila prinuđena da odgovori kako bi suzbila oružani napad ukrajinske policije.

Prema preliminarnim podacima, jedan ukrajinski vojnik je ubijen, a jedan ranjen.

Donjecka i Luganska Narodna Republika su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine. Ukrajinske vlasti su 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecka i Luganska, pošto ih ne priznaju i smatraju te teritorije okupiranim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija