• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

20.07.2021

10:46

DOLAZI S-500, UBICA SATELITA I 'NEVIDLJIVOG' F-35! Rusija testirala najmoćniji PVO sistem na planeti, od svih projekata naoružanja Kremlja ovo je najbrutalniji odgovor stelt avijaciji SAD... /VIDEO/

Printscreen You Tube

Vesti

DOLAZI S-500, UBICA SATELITA I 'NEVIDLJIVOG' F-35! Rusija testirala najmoćniji PVO sistem na planeti, od svih projekata naoružanja Kremlja ovo je najbrutalniji odgovor stelt avijaciji SAD... /VIDEO/

Podeli vest

Najnoviji protivavionski raketni sistem S-500 uspešno je obavio probno gađanje brze balističke mete na poligonu u Astrahanskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

„S-500 je na poligonu Kapustin Jar obavio testiranje gađanja brze balističke mete. Prema podacima uređaja za objektivnu kontrolu, meta je pogođena“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ruski vojni resor dodaje da je paljba S-500, izvedena u okviru testiranja, potvrdila taktičko-tehničke performanse i visoku pouzdanost ruske tehnike protivvazduhoplovne odbrane.

„Nakon završetka kompletnog ciklusa testiranja, planovi za opremanje predviđaju isporuku prvog sistema S-500 udruženju PVO-PRO u Podmoskvlju“, navodi se u saopštenju.

Foto: Printscreen You Tube

Ruski protivvazdušni raketni sistem S-500 „Prometej” rušiće sve na maksimalnoj udaljenosti i visini, a od njega neće moći da se sačuvaju ni balističke rakete, ni sateliti, ni borbeni avioni pete generacije, ističu eksperti. Sistem S-500, koga nazivaju i „ubicom satelita i stelt aviona“, prvi je PVO i PRO sistem koji će moći da uništava protivničke satelite u niskoj orbiti, ali i da štiti zemlju od napada iz kosmosa.

Sistem može da detektuje i istovremeno uništi do 10 balističkih supersoničnih ciljeva, koji lete brzinom do sedam kilometara u sekundi. Raketama S-500, kako tvrde ruski eksperti, ne mogu da pobegnu ni stelt avioni, poput ponosa američkog ratnog vazduhoplovstva F-22 i F-35, lovaca pete generacije.

Ipak, većina tehničkih karakteristika S-500 za sada ostaje državna tajna.

Foto: Printscreen You Tube

Razvoj S-500 izazvao je žestoku raspravu među zapadnim vojnim posmatračima koji su posebno podigli uzbunu zbog prijavljene sposobnosti sistema da uspešno osujeti slabo uočljivu tehnologiju američkog aviona.

"Od svih najnovijih projekata naoružanja Kremlja, S -500 je jedan od najdirektnijih i najmoćnijih ruskih odgovora na američke stelt borbene avione pete generacije poput F-35 Lightning II i F-22 Raptor kompanije Lockheed Martin", naglasio je Nacionalni interes 27. maja 2021. godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gazda Jezda

pre 2 godine

Tačnost navedene informacije o S-500 koju su dali braća Rusi, znači još nema potvrde nezavisnih stručnih posmatrača Turske, Kine, Sudana i dr. o efikasnosti navedenog oruđa.

TOS 1A

pre 2 godine

Nema nevidljivih aviona ( smanjeni radarski odraz ), a pogotovo nema za Ruse sa tehnologijom koju posjeduju.. S 500 je VRH, ali nevidljivi ne postoje i za S 400 i za S 300 V4 !!! To je javna tajna. U Siriji dezuraju S 400 i S 300 V4 i tu americki F22 i F 35 uopste ne lete. To su priznali i sami ameri. Postoji text o tome. A za Rusku vojsku S 400 je krajem 2019 god modernizovan. Postoji text o tome. Zelim reci da za Ruse nema nevidljivih aviona, BPL i drugih sredstava koji bi mogli ugroziti RF i Rusku vojsku. SAD- NATO i drugi njihovi poslusnici bi odavno napali Rusiju da su vojno jaci !!! To govori o moći i snazi Rusije. ☝️☝️☝️

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija