• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.07.2021

11:07

KOME AMERI POMOGNU... PORAZ OD TALIBANA PROUZROKOVAO EGZODUS AVGANISTANACA! Šojgu zabrinut zbog jačanja TERORISTIČKIH ORGANIZACIJA!

AP/Tanjug

Vesti

KOME AMERI POMOGNU... PORAZ OD TALIBANA PROUZROKOVAO EGZODUS AVGANISTANACA! Šojgu zabrinut zbog jačanja TERORISTIČKIH ORGANIZACIJA!

Podeli vest

Misija SAD i NATO-a u Avganistanu doživela je neuspeh, situacija u zemlji se munjeviti pogoršava i praktično je izašla ispod kontrole vlasti, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu

- Razvoj situacije u pograničnim severnim područjima i masovni egzodus Avganistanaca na teritoriju Tadžikistana i Uzbekistana pokazuju da se dogovor SAD i islamskog pokreta talibana  ne realizuje - rekao je Šojgu na sastanku sa ministrima odbrane država-članica ŠOS.

Prema ocenama ministra odbrane Rusije, situacija u Avganistanu se "munjevito pogoršava i praktično je izašla ispod kontrole vlasti, dok talibani već kontrolišu veći deo teritorije".

Foto: AP/Photo

Sergej Šojgu

- Posebnu zabrinutost izaziva jačanje pozicija DAEŠ-a i drugih terorističkih organizacija što je povećalo pretnje njihovog prelivanja u susedne zemlje. Na ovaj način, moramo konstatovati da je misija SAD i NATO-a u Avganistanu doživela neuspeh - rekao je Šojgu.

Ministar je naglasio da SAD, zbog izlaska NATO-a iz Avganistana, pokušavaju da otvore vojne baze u brojnim zemljama.

- Smatram da to neće dovesti ni do čega dobrog, već će samo može povući za sobom produženo prisustvo Alijanse u regionu i dodatnu nestabilnost - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija