• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

04.08.2021

23:25

AMERIKANCI DIGLI UZBUNU! Tvrde da su ruske podmornice sa hipersoničnim raketama OZBILJNA PRETNJA ALBANIJI I BUGARSKOJ!

Vesti

AMERIKANCI DIGLI UZBUNU! Tvrde da su ruske podmornice sa hipersoničnim raketama OZBILJNA PRETNJA ALBANIJI I BUGARSKOJ!

Podeli vest

Ruske podmornice koje su naoružane hipersoničnim raketama predstavljaju ozbiljnu pretnju za istočnoevropske NATO saveznike u regionu Crnog mora, piše američki časopis "Nešenal interest“

Autor članka Kris Ozborn upozorava da je hiperzvučno oružje izuzetno opasno bez obzira na način lansiranja.

- Za svaku silu je složen zadatak da zaustavi raketu koja leti brzinom pet puta većom od brzine zvuka, a lansiranje sa podmornica stvara dodatne probleme - objasnio je on.

Prema mišljenju vojnog stručnjaka, nepokretne platforme za lansiranje raketa kopnenog baziranja mogu da budu ranije identifikovane.

Međutim, podmornice se kriju u okeanu uoči napada, što otežava zaštitu od hipersoničnog oružja, precizirao je Ozborn.

On je takođe izrazio bojazan u pogledu novih tehnologija koje smanjuju nivo buke. Kako kaže, to će pomoći podmornicama da dosegnu obalna područja koja su nedostupna za brodove sa velikim deplasmanom.

- Ako je tako, Albanija i Bugarska mogu da se nađu u velikoj opasnosti - zaključio je ekspert.

Ranije je načelnik vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general pukovnik Vladimir Zarudnicki izjavio da Rusija pravi najnoviju vazduhoplovnu hipersoničnu raketu dugog dometa H-95.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija