• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.08.2021

21:10

PLAKAĆETE ZBOG ODLUKA O KRIMU! Zelenski brutalno zapretio Rusiji!

Vesti

PLAKAĆETE ZBOG ODLUKA O KRIMU! Zelenski brutalno zapretio Rusiji!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da će Rusija zažaliti zbog svojih odluka u vezi sa Krimom

- Izvinite na takvim frazama, ali ruska istorija će još plakati zbog svojih poteza i odluka o Krimu. Zašto sada kažem 'Krim', a ne 'Donbas'? Donbas nema ništa manju ranu, čak ima i veću, dublju – poginulih je mnogo više, hiljade ljudi. A Krim je prva šibica, prvi okidač zbog kojeg se dva naroda realno možda za generaciju ili dve tako odnose jedni prema drugima. Ne žele ni da vide ni da čuju - rekao je Zelenski.

On je ocenio da Ukrajince ne mrze svi Rusi. Kako kaže, mnogi podržavaju Ukrajinu i sramota ih je zbog situacije sa Krimom.

- Uvek sam govorio da moramo da razdvajamo dve stvari. Ne treba da govorimo da svi Rusi mrze Ukrajince. To nije istina. A to je narativ koji se prikazuje u Rusiji. Ima veliki broj Rusa koji podržavaju ujedinjenu Ukrajinu, podržavaju Donbas i vide ga samo kao ukrajinski. Znaju i neprijatno im je, stide se zbog svega u vezi sa Krimom - smatra ukrajinski lider.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

besposlen pop i jarice krsti tako i premijer ukrajine

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija