• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.08.2021

14:03

ALARMANTNO UPOZORENJE vodećeg američkog epidemiologa! Entoni Fauči: NEŠTO LOŠE SE DEŠAVA!

Vesti

ALARMANTNO UPOZORENJE vodećeg američkog epidemiologa! Entoni Fauči: NEŠTO LOŠE SE DEŠAVA!

Podeli vest

Najviši američki zdravstveni zvaničnici izneli su nova upozorenja zbog širenja delta soja korona virusa širom zemlje, dok se u javnosti čuje sve veći broj poziva za uvođenje obavezne vakcinacije, piše Glas Amerike

- Nešto loše se dešava. Moramo to da shvatimo - izjavio je dr Entoni Fauči, vodeći američki epidemiolog i medicinski savetnik predsednika Džoa Bajdena, za NBC.

Fauči je rekao da ne očekuje da će biti uvedena obavezna vakcinacija na nacionalnom nivou, ali je dodao da će, čim regulatori u Upravi za hranu i lekove daju potpuno odobrenje za upotrebu vakcina protiv korona virusa, verovatno u narednih nekoliko nedelja, snažno podržavati to da univerziteti, firme i drugi lokalni poslovi uvode obaveznu vakcinaciju.

Prema podacima vlade, više od 166 miliona Amerikanaca je potpuno vakcinisano protiv korona virusa. To je jedva polovina populacije, a deci od 12 godina i mlađoj tek treba da bude potpuno odobrena vakcinacija.

 

Foto: Reuters

Entoni Fauči


Iako se broj slučajeva korona virusa povećao na Floridi i u Teksasu, dve ključne američke države sa velikim brojem infekcija, njihovi republikanski guverneri, Ron DeSantis i Greg Abot, ostali su uporni u svom protivljenju uvođenju obavezne vacinacije ili obaveze nošenja maski, tvrdeći da se time krše individualne slobode ljudi.

Međutim, republikanski guverner Ejsa Hačinson iz Arkanzasa, države sa niskom procentom vakcinacije sa sve većim brojem infekcija, rekao je za CBS da je pogrešio ranije ove godine što je potpisao zabranu maski za lice.

Rendi Veingarten, predsednica Američkog udruženja nastavnika, drugog po veličini sindikata nastavnika u SAD, rekla je za NBC da se mora raditi sa zaposlenima na obaveznoj vakcinaciji kao pitanju lične savesti.

Foto: Shutterstock



Više od 100.000 Amerikanaca dnevno se zarazi zbog visoko prenosivog delta soja korona virusa, što je 10 puta više nego u poslednjih nekoliko nedelja.

Fauči je to nazvao "pandemijom nevakcinisanih". On je, takođe, upozorio da bi delta soj korona virusa mogao mutirati u druge varijante koje bi mogle da izbegnu efikasnost vakcina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milojko

pre 2 godine

E ako Fauci kaze da treba uvesti obaveznu vakcinaciju onda tu nesto bas dobro smrdi,treba se odupreti vakcini jer je to velika prevara...

Marija

pre 2 godine

U Americi se vodi X sudskih postupaka protiv Faučija, čovek laže čim otvori usta. Javno je lagao na saslušanju pred Kongresom. Kredibilitet 0, u rangu je sa Konom i kompanijom.

Ja

pre 2 godine

Brojke iste kao i pre vakcine, znaci vakcina ne radi.

Muki

pre 2 godine

Dok ne krene da se puca i krene pokolj nece biti mira, jedva cekam u americi da zakucaju nekome na vrata da ga prisile na nesto, da li mislite stvarno da ce policija i vojska bezuslovno da stiti vladu i drzavu i da nece biti onih koji ce da stite narod jer im je to posao, a ne da stite elite na vlasti, kad previse zategnes zicu na gitari ona pukne, ja jedva cekam ovo da vidim, ja garant dizem u vazduh jednu ustanuvu kad dodju po mene prisilno da me vakcinisu, a tih na svetu ima milion, pa ajmo da se ceramo da vidimo ko ce na kraju da prezivi, pitanjr je dana kad ace neko da preuzme neke nuklearne resurse neke drzavae i da odgovori, stvarno misli bilo ko da ce ovo mirno da prodje da ce da ljudi mirno prihvate ovo anglosaksonsko nazi zionsko ludilo sto se plasira, aj ako ima malo ima neko mozga i da promisli da li ja lazem ili sve ide glatko, oni grade bunkere da se sakriju jer to i izazivaju globalno, kazem da se vlad aokrene narodu i drzavi sto i jeste njen posao, ako zeli da zastiti drzavu, jer samo je to pametno, slusanje i pretnje sa strane nece funkcionisati, pa oni za pocetak izazivaju ovde rat da bi mogli da sebe pokriju u smislu izbeglice obavezna vakcinacija, pitanke je dana kad ce da pocne, ovde se samo ceka da neko zapuca i krece sve, evo realna situacija, Srbin, Bosna Srbija nije bitno, krene na more umoran porodica se drnja poneo oruzje jer ga niko nista i ne pita, sacekaju ga neki cg ili al, da se izivljavaju na njemu, covelu klapna padne izvadi pistolj i krene po svima, sta sledi, e to ja vas pitam?

Stojan

pre 2 godine

Ko dosao ko otisao sa mesta predsednika ali taj Entoni Jauci ne odlazi. Neko mu izgleda garantuje posao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija