• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.08.2021

15:34

STIŽU NAJNOVIJI TENKOVI ARMATA I PRORIV! Oružane snage Rusije dobijaju veliko pojačanje u vojnoj tehnici!

Vesti

STIŽU NAJNOVIJI TENKOVI ARMATA I PRORIV! Oružane snage Rusije dobijaju veliko pojačanje u vojnoj tehnici!

Podeli vest

Oružane snage Rusije dobile su u prvoj polovini 2021. godine više od 200 jedinica naoružanja i vojne tehnike, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej šojgu tokom Jedinstvenog dana primanja vojnih proizvoda u Ministarstvo odbrane

- Među njima su avioni MiG-35S, helikopteri Mi-8MTPR-1 i Ka-52 'Aligator', devet ratnih brodova, uključujući nuklearnu podmornicu 'Kazanj' i mali raketni brod 'Grajvoron' - precizirao je ministar.

Prema rečima Šojgua, vojsci je isporučeno 12 radiolokacijskih stanica različitih modifikacija, kao i divizijski komplet obalskog raketnog sistema „Bastion“.

- U skladu sa planom isporučuje se inženjerska i automobilska tehnika, sredstva za komunikaciju, avijacionog naoružanja, municije i mnogo toga drugog - dodao je.

Udeo savremenog naoružanja i tehnike u ruskoj vojsci trebalo bi da dostigne 71,9 odsto do kraja godine, kaže ministar odbrane.

Šojgu se osvrnuo i na izložbu posvećenu vojnim aktivnostima Rusije na Arktiku. Kako kaže, ona će biti prvi put predstavljena na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2021“, koji će Ministarstvo odbrane RF održati u avgustu u Kubinki u Moskovskoj oblasti.

Prema njegovim rečima, tokom izložbe gosti i učesnici foruma moći će da se uvere u visoke borbene sposobnosti ruskog oružja.

Foto: Vikipedija

Tenk Armata
Vojska dobija i "Armate“

Sastanku je prisustvovao i zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko. On je izjavio da će do kraja godine Oružane snage dobiti 20 najnovijih tenkova T-14 „Armata“ i 65 serijskih tenkova T-30M „Proriv“.

Krivoručko je dodao da će vojska dobiti 18 izviđačko-udarnih dronova srednje i teške klase i brigadni komplet operativno-taktičkog sistema „Iskander-M“, kao i da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile skoro 30 aviona i helikoptera u prvoj polovini ove godine.

Ruska mornarica će 2021. godine dobiti tri nove nuklearne podmornice i jednu dizel-električnu, kaže Krivoručko i dodaje da su Kopnene snage i Vazdušno -desantne snage dobile skoro 140 jedinica novih i remontovanih oklopnih vozila u prvih šest meseci ove godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija