• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.08.2021

15:36

MILO, SVE ĆE TI SE OBITI O GLAVU, S' KAMATOM! Danilović otkrio da Đukanović stoji iza pretnji Joanikiju!

Vesti

MILO, SVE ĆE TI SE OBITI O GLAVU, S' KAMATOM! Danilović otkrio da Đukanović stoji iza pretnji Joanikiju!

Podeli vest

Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović optužio je opozicioni DPS i njenog predsednika Mila Ðukanovića da stoji iza svih, kako kaže, nemuštih pretnji "spakovanih u molbe i zaricanja da 4. septembra neće biti ustoličenja vladike Joanikija na Cetinju"

To je, poručio je Danilović "jedna jedina rušiteljska i mrziteljska struktura u Crnoj Gori" i jasno je, kaže, da se "radi o DPS-u, o Milu Ðukanoviću lično, o zloslutnoj krvomutnji i priželjkivanju haosa".

Primećuje da je na svu sreću to "mala snaga, ali na nesreću mala je i pamet".

Danilović je, između ostalog, podsetio da je mitropolit Joanikije bio je na Cetinju i onda kada je, kako kaže, "Milo Cetinjane žigosao kao izdajnike".

Nisu, kaže, svi to zaboravili kada je 1. septembra 1992. godine postavljen za nastojatelja Cetinjskog manastira, nastavnika i glavnog vaspitača u novoobnovljenoj Cetinjskoj bogosloviji.

Podsetio je i da je Joanikije upravo na Cetinju hirotonisan za episkopa od patrijarha srpskog Pavla, uz sasluženje mitropolita Amfilohija i još 12 arhijereja, 3. juna 1999. godine.

Foto: Printskrin Youtube/Hram

- Ðukanović mora znati da smo dobro naučili da je njegovo ćutanje odobravanje te da najodanije zakuva metež onda kada pobegne gde god, na letovanje ili zimovanje, u Dubai ili na Floridu - naveo je Danilović.

Ukazuje da, ipak, predsednik Crne Gore neće pobeći od odgovornosti ni za minulo ni za buduće sejanje mržnje.

- On je na Cetinju dođoš, a mitropolit Joanikije je s Cetinjem podelio jedino bogatstvo koje mu je preostalo - život, i to onaj monaški - naveo je Danilović u pisanoj izjavi za medije.

Ističe da se "Ðukanoviću bez okolišenja, mora staviti do znanja da bi mu se zakulisne radnje u vezi ustoličenja mitropolita Joanikija, mogu vratiti s kamatom".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

kriminalac ostaje fukara dok nezaglavi zatvor kao i Sanader njegovo vreme istica jos malo i zapad ce ga se odreci

mate

pre 2 godine

Milo zovi samo zovi svi će sokolovi tebi pomoći.-

MIRAŠEVI JERETICI PRETE KRIVOKAPIĆU I JOANIKIJU! Tvrde da će SPREČITI USTOLIČENJE u Cetinju PO SVAKU CENU!
Balkan

MIRAŠEVI JERETICI PRETE KRIVOKAPIĆU I JOANIKIJU! Tvrde da će SPREČITI USTOLIČENJE u Cetinju PO SVAKU CENU!

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da niko neće moći da spreči ustoličenje mitropolita Joanikija, koje je u prisustvu patrijarha Porfirija, najavljeno za 4. septembar, a grupa Cetnjana koja je to doživela kao pretnju odgovorila mu je da će oni i drugi Crnogorci kojima je, kako kažu, stalo do dostojanstva svoje domovine i svoje slobodarske prošlosti odlučno sprečiti taj "izdajnički i okupatorski čin"

11.08.2021

10:02

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija