• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2021

19:51

AKO JE TO TAČNO, ODMAH KREĆEMO U RAT! Kina na nogama, tvit američkog senatora napravio haos, šta sada ovo znači?!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

AKO JE TO TAČNO, ODMAH KREĆEMO U RAT! Kina na nogama, tvit američkog senatora napravio haos, šta sada ovo znači?!

Podeli vest

Američki senator je "greškom" konstatovao da Amerika ima 30.000 vojnika stacioniranih na Tajvanu, za koji Kina tvrdo da pripada njima

Na tviteru je jutros američki senator Džon Kornin podelio detalje o broju američkih trupa stacioniranih u inostranstvu.

Uzimajući u obzir da je u Avganistanu pre "mesec ili dva" ​​bilo samo 2.500 američkih vojnika, Kornin je pokušavao da dokaže da je mali broj američkih vojnika održalo stabilnost u ratom razorenoj zemlji.

 

 

Ali, iako su njegove tvrdnje o stabilnosti Avganistana bile sumnjive, pažnju je privukla još jedna tvrdnja iz istog tvita.

U svom pregledu, demokratski senator, koji je takođe član Izbornog odbora za obaveštajne poslove, rekao je da su američke trupe bile u Južnoj Koreji (28.000), Nemačkoj (35.486), Japanu (50.000), Africi (7.000), ali, što je još alarmantnije, tvrdi da se na Tajvanu nalazi 30.000 američkih vojnika.

Ovaj tvit nije dobro prihvaćen u Kini, pa je glavni urednik "Global Tajmsa", Hu Ksijin, zahtevao objašnjenje od američkih i tajvanskih vlasti. 

 

 

- Ako je tačno da SAD imaju 30.000, ili manje od tog broja vojnika stacioniranih na ostrvu Tajvan, kineske vojne snage će odmah pokrenuti rat kako bi eliminisali i proterali američke vojnike - napisao je Hu podelivši sliku Kornijevog tvita.

Međutim, tajvanska opoziciona partija KMT je jedna od prvih koja je reagovala i ispravila američkog senatora, podsećajući da su poslednje američke trupe napustile ostrvo 3. maja 1979. godine.

 

 

Drugi su takođe sugerisali da je Kornin "proguglao" američke trupe na Tajvanu, ali nije proverio činjenice.

Jedan korisnik na društvenoj mreži poručio je senatoru da klikne na "Vikipediju" kako bi dobio celu priču.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija