• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2021

16:38

ISLAMSKA DRŽAVA SE BUDI! Teroristi ubili najmanje četiri pripadnika šiitske milicije na severu Bagdada! /FOTO/

Vesti

ISLAMSKA DRŽAVA SE BUDI! Teroristi ubili najmanje četiri pripadnika šiitske milicije na severu Bagdada! /FOTO/

Podeli vest

Najmanje četiri pripadnika šiitske milicije Hašd al-Šabi poginula su u napadu terorista Islamske države (IS) na severu Bagdada, objavila je danas vlada Iraka

U saopštenju medijske mreže iračke vlade navedeno je da su četiri pripadnika 12. brigade Hašd al-Šabi juče poginula u napadu IS u regionu Tarimije u Bagdadu, prenela je agencija Anadolija.

Navedeno je i kako se među poginulima nalazi i pomoćnik komandanta brigade.

Iz Hašd al-Šabija su osudili napad i dodali da je šest njihovih pripadnika povređeno.

 

 

Amerika napušta i Irak

Predsednik SAD Džozef Bajden najavio je da će američka vojna misija u Iraku biti okončana do kraja godine i istakao da ova odluka odražava stvarnost na terenu više nego velike promene u američkoj spoljnoj politici

Još pre nego što je Bajden preuzeo predsedničku dužnost, glavni fokus SAD bio je pružanje pomoći iračkim snagama, a ne ratovanje u njihovo ime, međutim američki predsednik nije precizirao da li planira da smanji američki kontingent u Iraku, koji sada broji oko 2.500 vojnika, prenosi AP.

Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija