• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2021

17:40

MORA SE OSIGURATI MIR! Putin i Erdogan razgovarali telefonom o situaciji u Avganistanu!

Vesti

MORA SE OSIGURATI MIR! Putin i Erdogan razgovarali telefonom o situaciji u Avganistanu!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdgodan razgovarali su danas telefonom o situaciji u Avganistanu i naglasili da je najvažnije da se osigura stabilnost i mir za civile u toj zemlji

Oni su takođe naveli da im je prioritet da se nađu rešenja u ratu protiv terora i trgovine drogom, saopštio je Kremlj.

- Predsednici su imali ozbiljan razgovor o situaciji u Avganistanu. Naglasili koliki je značaj da se osigura stabilnost i mir za civile u toj zemlji, odnosno, koliko je bitno da se poštuje red i zakon - preneo je TAS S saopštenje.

Foto: Tanjug/AP

Putin i Erdogan su se složili da će ojačati bilateralnu saradnju po pitanju Avganistana.

Putin razgovarao sa Merkelovom o Avganistanu

Putin je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, rekao da je u fokusu spoljnopolitičkih razgovora bio Avganistan i poručio da treba da prestane neodgovorna politika spoljnog nametanja.

Ukazao je da su talibani preuzeli kontrolu nad gotovo celom zemljom i da treba održati državu Avganistan.

Foto: AP/Photo

Vladimir Putin poklanja cveće Angeli Merkel

Treba da prestane nametanje tuđe demokratije bez uzimanja u obzir tradicije, vere i drugih specifičnosti te zemlje. Znamo odlično Avganistan i znamo kako zemlja živi, te odlično znamo da nije moguće spolja nametnuti strukture - podvukao je on.

Rekao je da međunarodna zajednica mora da prati situaciju i da je bitno da se ne dozvoli da teroristi dospeju u druge zemlje pod plaštom izbeglica.

Merkelova je istakla da je frustrirajuća situacija da su se talibani vratili i kontrolišu zemlju, ali da je to realnost.

Više o sastanku Vladimira Putina i Angele Merkel možete pročitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija