• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.08.2021

15:54

Poljska GRADI OGRADU duž granice sa Belorusijom! Hoće da zaustave priliv migranata

AP/Tanjug

Vesti

Poljska GRADI OGRADU duž granice sa Belorusijom! Hoće da zaustave priliv migranata

Podeli vest

Poljska gradi ogradu sa Belorusijom i to duž cele granice kako bi se zaustavio priliv migranata, izjavio je danas poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak

- Nova čvrsta ograda visoka 2,5 metra biće izgrađena na granici sa Belorusijom - objavio je Blaščak na svom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

Poljska vlada naišla je na oštru kritiku zagovornika ljudskih prava zbog teškog stanja sa kojim se suočava grupa migranata zarobljenih dve nedelje na otvorenom prostoru između poljske i beloruske granice.

Poljska tvrdi da bi puštanje migranata da uđu na poljsku teritoriju podstaklo dalje ilegalne migracije, a to bi takođe išlo u prilog beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku, izjavio je novinarima zamenik ministra spoljnih poslova Marćin Pšidač.

- Situacija je užasna i ne sumnjam da se ti ljudi suočavaju sa okrutnim, ponižavajućim nehumanim postupanjem, a u nekim slučajevima to se mora nazvati po imenu, mi imamo posla sa mučenjem - rekao je Mikolaj Pjetšak, advokat koji zastupa migrante.

Danas je Litvanija saopštila da će do septembra sledeće godine završiti ogradu na granici sa Belorusijom koja je dugačka 508 kilometara.

 

Foto: AP/Photo

Aleksandar Lukašenko



Lukašenko je izjavio da više neće zadržavati migrante zbog sankcija EU uvedenih nakon spornih predsedničkih izbora prošle godine i naknadnog suzbijanja demonstranata i neistomišljenika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Demokratija na papiru

pre 2 godine

Pa zar Poljska, perjanica demokratije, čija vlada ljudska prava ne vadi iz usta, da muči migrante? Moguće je da vole da kopiraju hrvate...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija