• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2021

11:19

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT PROTIV KINE NA PACIFIKU! Koriste jednu stvar iz Drugog svetskog rata, evo šta će iim biti glavni adut! /VIDEO/

US Navy

Vesti

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT PROTIV KINE NA PACIFIKU! Koriste jednu stvar iz Drugog svetskog rata, evo šta će iim biti glavni adut! /VIDEO/

Podeli vest

Pentagon razvija novu strategiju korišćenja svojih "problematičnih“ brodova klase LCS u slučaju "velikog rata“ protiv Kine na Pacifiku

Američka mornarica se priprema za sukob sa Kinom na Pacifiku, ali i protiv ruske mornarice u evropskim vodama.

Jedan od elemenata treninga je ponovna oprema svih ratnih brodova klase LCS, poznatih i kao "priobalni ratni brodovi", koji će delovati kao plutajuća baterija krstarećih raketa ili transporteri za isporuku manjih jedinica marinaca, navodi se u publikaciji portala USNI Njuz.

U poslednjih 20 godina Amerika je striktno računala da je samo njihovo prisustvo u osetljivim regionima dovoljna, ali to se sada menja.

Autori članka navode da su brodovi klase LCS sposobni za plovidbu u svim vodama okeana, ali da se do sada njihovo naoružanje svodilo na nivou malih patrolnih brodova.

Kada su Kina i Rusija počele da preduzimaju aktivnu agresivnu akciju u svetskim okeanima, američki mornari otkrili su neprijatnu stvar da jednostavno nemaju dovoljno flote da pokažu svoju superiornost nad svojim neprijateljima.

Zbog toga Amerika pravi plan da i na brodovima klase LCS napravi izmene kako bi ih uvrstila u punopravne borbene jedinice.

Vođena uskustvom iz Drugog svetskog rata, američka mornarica bi mogla da koristi brodove klase LCS kao mobilne platforme za vatrenu podršku i iskrcavanje malih jedinica marinaca.

Američki marinci sada su više fokusirani na to kako uništiti neprijatelja na moru nego na kopnu.

Bez obzira na to koliko je realina ova analiza USNI njuza, moramo napomenuti da je ovaj korak u potpunosti u duhu američke pomorske strategije, kao što je već praksa da se američki marinci koji upravljaju tenkovima ABRAMS "prebacuju" za komandu automatizovanog protivbrodskog sistema NEMESIS.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Biće potučeni do nogu. Ako su izgubili od talibana u Avganistsnu, šta tek može da im se desi od Kine. I tako će gazde "Boinga", "Nortropa", "Lokida" i ostalih kompanija u službi vojno-industrijskog kompleksa USA imati manje profita koji zarađuju na ratovima kao najboljem američkom biznisu. Vreme je da ova svetska supersila, kao i nekada i Velika Britanija, ode u imperijalnu istoriju.

Đurđa

pre 2 godine

Samo ljudi sa mozgom zlatne ribice mogu da prete Kini ratom.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija