• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Daily mail

31.08.2021

19:01

KGB DOKUMENTA OTKRILA HITLEROV KAMENOLOM SMRTI! U ovom ruskom gradu su FIREROVE SNAGE masakrirale ŽENE I DECU! /FOTO/

Pixabay

Vesti

KGB DOKUMENTA OTKRILA HITLEROV KAMENOLOM SMRTI! U ovom ruskom gradu su FIREROVE SNAGE masakrirale ŽENE I DECU! /FOTO/

Podeli vest

Stravični dokazi o tome kako su nacisti masakrirali žene i malu decu otkriveni su u Hitlerovom "kamenolomu smrti" koji se nalazi u Rusiji. Oko 3.500 ljudi pogubljeno je u masovnoj grobnici u ciglani Salsk, ali su arheolozi bili posebno zaprepašteni otkrićem smrtnih ostataka desetina zaklanih dečaka i devojčica, uključujući i bebe

Ostaci su otkriveni nakon što je skinuta oznaka tajnosti sa dokumenata iz arhive tajnih službi KGB, a koji se odnose na sovjetsko doba. U toku su iskopavanja na više lokacija u Rusiji, ali ova lokacija u Rostovskoj oblasti ostavila je kopače potpuno užasnuta ovim varvarskim ubistvima.
 


- Naša ekspedicija nastavlja raditi u kamenolomu smrti grada Salska - rekao je dobrovoljački odred za potragu Mius-Front koji blisko sarađuje sa istražnim odborom zemlje, zadužen za ispitivanje teških zločina.

 

 

 

 

- Na ovom emstu su nacisti ubili 3.500 civila od 1942. do 1943. godine, među njima je bilo mnogo dece - stoji u izjavi.


Kasnije su dodali - Nema ništa strašnije u ratu od gledanja kako deca umiru, svaki ratni veteran će vam to reći. Već smo pronašli 20 dece u samo jednoj jami za pogubljenje, neobično, nisu sve žrtve pogođene. Za većinu je smrt nastupila usled udarca čizmom ili pesnicom u glavu - objasnili su arheolozi.

 

 

 


Nekoliko ratnih zarobljenika Crvene armije bilo je među poginulima, međutim, većina su bili stari, mladi i izuzetno nesrazmeran broj žena.

 

 

 


Među 60  ljudskih ostataka na kojima je rađena DNK analiza, 16 su žene i 19 dece u dobi od dve do kasne tinejdžerske dobi. Salsk je bio ključno rusko železničko mesto koje je služilo Staljingradu, koje su Nemci prekinuli 1942. godine pre nego što su se spustili na grad, koji se sada zove Volgograd, u jednoj od najkrvavijih ratnih bitaka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija