• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.09.2021

20:05

Zaharova: DIVERZIJE PROTIV KRIMA postale NOVA NORMALNOST Zapada! Vašington i Brisel znaju za monstruozne incidente, ALI ĆUTE!

Vesti

Zaharova: DIVERZIJE PROTIV KRIMA postale NOVA NORMALNOST Zapada! Vašington i Brisel znaju za monstruozne incidente, ALI ĆUTE!

Podeli vest

Diverzije protiv Krima koje se vode sa teritorije Ukrajine postale su "nova normalnost" zapadne politike prema Ukrajini, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

- Diverzije na Krimu, koje se razvijaju i kojima se rukovodi sa teritorije Ukrajine, postale su ne samo realnost, već ‘nova normalnost’ politike Zapada prema Ukrajini: ne primećivati činjenice, podržavati kijevski režim u svakoj antiruskoj aktivnosti napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.


kako navodi Zaharova, zapadni partneri su dobro upoznati sa činjenicama koje potvrđuju da Ukrajina pokušava da unese - razdor i destruktivnost u stanje stvari na Krimu - ali to ne žele da primećuju.


- Da li su zapadnim prestonicama poznati detalji ovih monstruoznih incidenata? Da. Poznati su. Vašington i Brisel sve znaju i ćute, čime u najblažem slučaju povlađuju, ako ne i saučestvuju - istakla je portparolka.


Ranije je pres služba Ministarstva unutrašnjih poslova Krima javila da su 23. avgusta nepoznate osobe oštetile gasovod u selu Perevaljno Simferopoljskog rejona. Gasovod se koristi za snabdevanje sela Perevaljno i vojne jedinice. Njegov rad je obnovljen sledećeg dana.

 

 

 


Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je 4. septembra privela stanovnike Krima: posrednik je bio zamenik predsednika zabranjene u Rusiji ekstremističke organizacije "Medžlis" Nariman Dželalov, a direktni izvršioci diverzije bili su Asan i Aziz Ahtemov. U junu su izvršioci otputovali u Ukrajinu, gde su prošli obuku o eksplozivima.

Za vršenje diverzije vojna obaveštajna služba Ukrajine obećala im je oko 2.000 dolara. Eksplozivna naprava je isporučena na Krim u julu, a planirano je da se akcija poklopi sa Danom nezavisnosti Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAHAROVA NIKADA OŠTRIJA! PRVE REAKCIJE IZ MOSKVE O DEŠAVANJIMA NA CETINJU!
Planeta

ZAHAROVA NIKADA OŠTRIJA! PRVE REAKCIJE IZ MOSKVE O DEŠAVANJIMA NA CETINJU!

U svetlu događaja u Crnoj Gori, gde su tokom vikenda izbili sukobi protivnika ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve i policije, Rusija smatra da je važno da se situacija reši uz poštovanje kanonskih prava SPC i njenih vernika, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova

07.09.2021

22:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija