• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Sun

09.09.2021

19:12

Nemojte misliti da ne volim svoje dete, SAMO ne vidim drugo rešenje! SIROMAŠTVO ZAVLADALO u Avganistanu - OTAC MORA DA PRODA SVOJU ĆERKU!

Reauters

Vesti

Nemojte misliti da ne volim svoje dete, SAMO ne vidim drugo rešenje! SIROMAŠTVO ZAVLADALO u Avganistanu - OTAC MORA DA PRODA SVOJU ĆERKU!

Podeli vest

Očajni otac iz Avganistana sprema se da proda svoju ćerku za samo 580 dolara kako bi mogao da prehrani porodicu koja broji sedam članova

Bivši policajac Mir Nazir rekao je za londonski Tajms da već pregovara o prodaji svog najmlađeg deteta, jer se njegova porodica bori za opstanak nakon što je ekonomija zemlje propala, posle preuzimanja vlasti talibana, prenosi britanski ''San''.

- Radije bih umro nego da prodam dete, rekao je 38-godišnji Nazir britanskim medijima - i dodao:

- Ali, da li bi moja smrt spasila nekoga iz moje porodice? Ne radi se o izboru, već o očaju - rekao je on.

Kako je izjavio on ne može da priušti novac za kiriju, a kamoli da obezbedi hranu, nakon što je izgubio posao kao policajac, i to samo nekoliko dana pre nego što su talibani preuzeli vlast.

 

Foto: Tanjug/AP

 

- Dobio sam ponudu od čoveka, ponudio mi je 20.000 avganistanskih avgana (230 dolara) da moja ćerka Safija živi sa njim i da počne da radi u njegovoj radnji, ali ja ne mogu da prodam ćerku za tako nisku cenu, tako da sam tražio 50.000 - izjavio je očajni otac.     

Kako naglašava, još uvek traju pregovori.

 

- Ona će možda imati bolju budućnost, nego da ostane sa mnom, radiće u prodavnici, a novac može da mi spasi porodicu, naglasivši da će moći ponovo da je otkupi kasnije ako bude imao dovoljno novca - objašnjava on.

- Rečeno nam je da je rat gotov, ali se susrećemo sa novim neprijateljem, a to je siromaštvo - kaže Nazir.

Uprkos njegovoj gotovo nezamislivoj odluci da proda svoje dete, Nazir je rekao novinaru Tajmsa:

 

Foto: AP/Tanjug

- Nemojte misliti da se razlikujem od vas, nemojte misliti da nisam voleo dete koje sam dobio, nemojte misliti da nisam uznemiren pri pomisli da moram da prodam svoju ćerku, jednostavno ne vidim drugo rešenje - rekao je on.

Njegova odluka usledila je nakon objave Svetskog programa za hranu UN koji je upozorio da trećina svih Avganistanaca sada gladuje, a dva miliona dece je neuhranjeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

naslusao se tih zalopojki u bosni .. cim se okrenes odseku ti glavu ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija