• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.09.2021

17:18

"NAŠE STRPLJENJE IMA GRANICE"! Moskva upozorava Vašington da se ne mešaju u IZBORE!

AP/Photo

Vesti

"NAŠE STRPLJENJE IMA GRANICE"! Moskva upozorava Vašington da se ne mešaju u IZBORE!

Podeli vest

Moskva upozorava Sjedinjene Američke Države da se ne mešaju u unutrašnje poslove Rusije, jer strpljenje ruske strane, koja se do sad uzdržavala od donošenja mera protiv američkih kompanija u Rusiji, nije bezgranično, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova Moskva upozorava Vašington: Ne mešajte se u izbore, naše strpljenje ima granice

Prema njenim rečima, "ruska strana poseduje neoborive dokaze da američke internet platforme krše ruski zakon u kontekstu pripreme i održavanja izbora za Državnu dumu“.

- S tim u vezi saopšteno je da je kategorički nedopustivo mešanje u unutrašnje poslove naše zemlje. Takođe smo preko ruske ambasade u Vašingtonu preneli relevantne informacije Stejt departmentu i Savetu za nacionalnu bezbednost SAD. Polazimo od toga da će američke vlasti odmah preduzeti sveobuhvatne mere kako bi ispunili naše zahteve. Kao što znate, strpljenje ruske strane, koja se do sad uzdržavala od podizanja barijera za američke poslovne krugove u Rusiji, nije bezgranično - upozorila je ona.

Kako je ranije saopšteno, demarš o neprihvatljivosti mešanja Sjedinjenih Američkih Država u izbore u Rusiji poslat je i u Stejt department i u Savet za nacionalnu bezbednost preko ambasade u Vašingtonu.

Izbori za novi, petogodišnji saziv Dume, održavaju se od 17-19. septembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija